Mindenhol ott vannak. Alattomosan és csendesen lopóztak be az életünkbe, feltűnést nem keltve, majd terjedtek szét mindenütt, akár a pestis, hogy esélyünk se legyen megakadályozni terjedésüket, csírájában elfojtani őket. Azért jöttek a Földre, hogy bekebelezzenek és magukévá tegyék az emberiség tárgyi világának egészét. Ők azok, akiknek a nevét a gyerekei kiáltják álmukban, ők az a közös cél, akik összehozzák az ellenségeket, akikről muszáj tudomást venni. Követnek engem, követik önt, életünk minden percében velünk vannak, bárhová nézünk, ők néznek vissza ránk. Úgy lepték el a Földet, mint döglegyek a partra vetett halat.

Igen, a Minionokról beszélek.

Ép ésszel felfoghatatlan, hogyan itták bele magukat a világunkat alkotó univerzum minden egyes szeletkéjébe, logikusan végiggondolva persze érthető, hogy az elsősorban gyerekeket megszólító Gru című animációs filmen keresztül történt az egész.

Röviden öszefoglalva a sztorit: a Gru 2010-ben jött ki, és óriási sikere volt, nyilván főleg a gyerekek és a magukat játékosnak és gyermekinek tartó felnőttek körében. A film jövőjét talán ez a Port.hu-n leadott komment foglalja össze legjobban:

Aranyos film volt, de sajnos a kötelező nyafogásról nem sikerült még mindig leszokni. Ellenben a kis sárga izék mindig feldobták a filmet, nem véletlenül lettek a legnevesebb szereplői, már a csak a gyermeki lelkiviláguk miatt sem.

És a világ egyöntetűen osztotta tombenko Port.hu-felhasználó véleményét. Az univerzum idegrendszere a Gru-t nézve megfertőzödött, megbabonázódott a magyarul minyon névre hallgató sárga biszbaszokkal, és azóta dühödten követeli őket reklámajándékok és banános Tic-Tac formájában az is, akit eleinte teljesen hidegen hagyott a dolog. A világ egy kiapadhatatlan, szeretettel teli csuporban védelmezi és öleli át a Minionok (a továbbiakban következetesen kis kezdőbetűvel köznevesített és magyarosított minyonok) világát és gyártja bálványait sorra. A Gru folytatása, a pusztán Minyonok névre hallgató, 2015. július 9-én debütáló film pedig már ezen a szenvedélyől izzó gyártósoron készült el.

Ne félj kimondani: Ne haragudj!Bocsáss meg!Szeretlek!

Posted by Minions Idézetek on Wednesday, July 1, 2015

Az emberiség azonban maga az emberi lény sztereotipikus metaforája, mert beleesett abba a hibába, amibe minden kezdő és szenvedélyesen szerelmes beleesik: túltolta a szerelmet, és hagyta magát elevenen felfalni három sárga darab kis szarnak, beleesett, benne van, nem láthat, nem hallhat. És mi mindannyian felelősek vagyunk ezért. 

Mi az a minden, amiről beszélünk? A szomszéd kisfiú, aki ma minyonos pólóban köszönt, vagy a 100 forintosban kapható legolcsóbb ceruza, amire félrenyomtatott minyonos papírt ragasztottak, a Facebook-stickereink, mindet belepte és körüllengi a minyonok sárga-kék kantárgatyás démoni felhője. Kis dolgok ezek, de mindenütt megjelennek, és az ember zsigereiben inog meg, biztonságos-e a világon élnie. Nem Még a kedvenc rendelős oldalainkat is ellepték az irtózatosan perverz felnőtteknek való  minyon jelmezek, a minyon papucsok és a 400 ezres minyon magassarkúk, a Jófogáson lépni nem lehet a horgolt minyonos babacipőtől, a Vaterán a minyonos rollert kerülgetjük

A Tescóban most még csak néhány promóciós termék van, a LIDL viszont teljességgel átadta magát a minyonok hatalmának, nem kamuzik, mikor azt állítja: A Minyonok meghódítják a LIDLt!. Hatalmas tisztelet illeti a LIDLt ezért a reklámnak tűnő segélykiáltásért! És a minyonok nem csak vásárláskor, a szerelmi bánat vagy unalom közepén is megtalálnak bennünket, még a(z) *-*, ^^ és ~ jelek szentháromságát éltető ún. idézetes oldalak piacán is képesek megállni a helyüket. Minyonos idézetek, fel bírja ezt fogni? A minyonok beszálltak az internetbe.

Nem számít semmi, soha ne add fel a szeretetet. Mert annak ellenére, hogy sok dolog tûnik fontosnak az életben, a szeretet a legjobb dolog!

Posted by Minions Idézetek on Thursday, July 2, 2015

Órákig és naphosszat lehetne egy végtelen számú képet tartalmazó galériában sorolni, mennyi helyen vannak még ott. Készíthettünk volna montázsokat arról, hogyan rendezheti be a szobáját CSAK minyonos bútorokkal, tapétával, parkettával, lakberendezési tárgyakkal, vagy hogyan öltözhet fel csak minyonos mintával ellátott ruhákba a hét minden napján. De ha ezzel próbálkoznánk, a folyamatosan táguló és végtelen univerzum leírásához hasonló kísérletet kellene tennünk. Az egyetlen dolog, amit biztosan állíthatunk és önnel is tudatnunk kell: a minyonok ellepték és uralják az univerzumot.

Talán minden, amit leírtunk, eddig ön előtt is ismeretesek voltak, talán nem. Mindenesetre, ha eddig elolvasta, most már nem csak magunk között, dühöngve tehetjük fel a kérdést, hanem öntől is megkérdezhetjük:

KINEK ÁLL EZ AZ ÉRDEKÉBEN?!??!?!?!?!???

Hogy vették rá az animációs film készítői a bolygónkat arra, hogy rabszolgája legyen három irritáló, erőltetett, hiperaktív, csenevész darab szarnak? Hiszen esztétikailag visszataszítóak, anatómiájuk ijesztő, hallgatni őket elviselhetetlen.

Mármint, most komolyan, ezen kell nevetni, hogy nem bírnak beszélni, meg azt mondják, hogy potato, banana, meg sárgák, meg hogy igazi kis GAZTEVŐK? Ez a vicc, ennyire futotta, ezért jött létre az emberi nyelv rendszere, ezért kellett megbuknia a Nyugatrómai Birodalomnak?

Az emberi méltóság, öntudat és a minionok harca elkezdődött. Bár Kasza Tibi agya felett már menthetetlenül átvették az irányítást, van remény a civilizáció fennmaradására, vannak még miniongyűlölő tumblr-ek és a sárga szardaraboktól frusztrált nézőknek írt Buzzfeed-posztok is.

Minyonok (2015), a bemutató dátuma: 2015. július 9. Az emberi civilizációnak egy hete maradt felkészülni a pusztulásra.