Az epilepsziás rohamokkal élő Kónyané Nagy Nórának egy stroke után lett 10%-os a látása. Három kislányt nevel egyedül Szegeden: a 6 éves Ramónát, a 8 éves Dorinát és a 9 éves Kingát, két kisállatuk pedig egy fekete cica és egy vadászgörény. Három éve élnek Szegeden, most azonban költözniük kell, mert a tulajdonos el szeretné adni a lakást, amelyben élnek. Július 31-ig maradhatnak jelenlegi otthonukban.

Nincs hova mennünk.

– panaszolta Nagy Nóra a Délmagyarnak. Elmondta, a legtöbb potenciális főbérlő lecsapja a telefont, ha meghallja, hogy az asszonynak három gyermeke és két kisállata is van, azonban ő egyiktől sem tervez megválni. Pedig állítása szerint sosem volt rá panasz, a bérleti díjat és a rezsit mindig gond nélkül kifizette, pedig mindössze rokkantnyugdíjból, fogyatékossági támogatásból, gyerektartásból és családi pótlékból élnek.

Bár a nő lényegében vak emberként végzi napi teendőit, otthona mégis tiszta, rendezett, mert egy egyházi segítő jár hozzájuk rendben tartani a háztartást. A nőnek emellett epilepsziás rohamai is vannak, amelynek leküzdésében sokat segítenek a kisállatok, akikről emiatt semmiképpen nem szeretne lemondani.

A macska már előre megérzi, ha rohamom jön, amíg pedig az tart, a vadászgörénnyel együtt ott vannak a közelemben. Ahogy simogatom őket, megnyugszom.

Országszerte hatalmas probléma, hogy a főbérlők nem szeretik kiadni a lakásokat kisgyerekkel és/vagy állattal rendelkező bérlőknek, mondván, azok tönkreteszik a lakást és zavarják a többi lakót. Ez a magatartás persze valahol érthető a főbérlők részéről, de egyáltalán nem fedi le a valóságot, hiszen az emberek zömének van gyereke vagy kisállata, a világ pedig nem csak egyedülálló egyetemistákból áll.

Volt, aki úgy fogalmazott: se állattal, se gyerekkel nem fogad albérlőt. Hát hogy lehet ugyanabban a kategóriában említeni a kettőt?

– fakadt ki Kónyáné, és mi abszolút egyetértünk vele. A családnak egyébként egy rezsivel együtt 70 forintért kivehető, 2 szobás lakásra lenne szüksége, de a nő egyelőre teljesen reménytelennek érzi saját helyzetét.