A 28 éves, kanadai Valentine Thomas az Egyesült Királyságban dolgozott a pénzügyi szektorban, és egészen addig nem érdekelte a természetvédelem és a fenntartható fejlődés, meg a mostanában divatos elvek, amíg meg nem találta a számára ideális hobbit: a szigonyos halászatot.

Elsőre nehéz meglátni az összefüggést az állatok leölése és a természetvédelem, az ökoszisztéma fenntartása között, de Thomas praktikus szempontból: a túlhalászat szempontjából közelíti meg a kérdést. “Nagyon támogatom a fenntartható fogyasztást, és a szigonyos halászat egyértelműen ilyen szerintem. Pontosan azt fogod, amit enni szeretnél, és nincsenek járulékos károk, úgymond civil áldozatok” - mondta Thomas a BuzzFeed Newsnak.

A szigonyos halászatra akkor kapott rá, amikor a tengernél nyaralt, és lenyűgözte, hogy azt eszi az ember, amit megfog magának.

Egyébként sikeres szigonyos halásznak számít, a világ legnagyobb, szigonnyal fogott jakabhaláért járó világrekordot ő tartja.

Persze a népszerűségéhez valószínűleg a magasztos gondolatoknál többet tesz hozzá az a tény, hogy elég jó alakja van, és általában a fenekébe csúszott bikinis képeket posztolgat magáról szigonnyal a kezében.

“Először nagyon jót tett a hiúságomnak a népszerűség. Aztán szép lassan rájössz, hogy tényleg el tudsz jutni az emberekhez, hogy tényleg tenni tudsz azért, hogy megváltozzanak a dolgok” - mondta.

Voltak, akik nem vették jó néven, hogy bikiniben halászgat, mindenféle vegánoktól szokott gyűlölködőleveleket kapni, akik azzal gyanúsítják, hogy hobbiból öl, de ezekkel nem foglalkozik különösebben.

“Néhány ember összekeveri azt, hogy kifogod a saját vacsorád azzal, hogy örömet okoz az, ha megölsz egy állatot. [...] Nem azért csinálom ezt, mert élvezem a gyilkolást, vagy a halak szenvedését. Csak realistán látom, hogy honnan jön az étel! Tisztelem a zsákmányaimat, és mindig ügyelek arra, hogy ne szenvedjenek” - üzente a kritikusainak.

A profilja egyre népszerűbb, most már több mint 30 ezer követője van Instagramon. Nem véletlenül.