D  VG20150612006

Olyan nagy hőség lesz, hogy csak na!

2015.07.04. 10:18

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombatra négy dunántúli megyére adott ki másodfokú figyelmeztetést a hőség miatt. Néhol még késő este is 27 Celsius-fok lehet. Igyon sok vizet és ne felejtse otthon a naptejet!

A figyelmeztetés Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas és Veszprém megyére vonatkozik, mert ezeken a területeken a hőmérséklet tartósan 25 fok felett alakulhat. Az előrejelzés szerint napközben legfeljebb kevés nappali gomolyfelhő lehet csak az égen, száraz idő várható. Abban se nagyon bízzon, hogy majd egy kis szellő felfrissíti, ugyanis a légmozgás is mérsékelt marad. Napközben akár 30-33 fokra is lehet számítani, és késő estére is csak 22-27 fok közé hűl le a levegő. Nagyon erős lesz az UV-B sugárzás is: a maximuma akár a 7,8-as értéket is elérheti. Ez azt jelenti, hogy akár 15-20 perc alatt is leéghet a napon.

Holnap szintén gatyarohasztó meleg lesz. A meteorológiai szolgálat vasárnapra az egész országra adott ki legalább másodfokú figyelmeztetést. Budapestre és négy megyére – Pest, Somogy. Veszprém és Győr-Moson-Sopron – pedig a legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetést rendelték el.