Tudta, hogy a Google keresőben a farokra sokkal többször keresnek rá, mint bármilyen más testrészre? És hogy a mérettel kapcsolatos kérdések is a legtöbbet feltett kérdések a Google-ben?

Tényleg a farok körül forog a világ

A my penis-re, azaz a péniszem kifejezésre rengetegen keresnek rá a Google-ben, többször, mint bármilyen más testrészre, például a lábakra, tüdőre vagy szívre. Vagy akár az összes szervre együttvéve. A keresőbe beütött kérdésekből pedig kiderül, miért: a legtöbbet feltett kérdés a farokkal kapcsolatban, hogy hogyan lehetne nagyobb. A faroknagyobbítás mellett a szteroidok miatt is aggódnak a pasik, hogy amiatt kisebb lesz-e a méretük, ezt pedig tényleg Google doktortól szeretnék megtudni, nem az orvostól. 

Az életkorral kapcsolatban is sokan aggódnak a farkuk miatt, arra is rengetegen kíváncsiak, hogyha a test és az elme az időskorral együtt leépül, kisebb lesz-e a farokméretük. A "milyen nagy a péniszem" is kedvelt kérdés a Google-ben – mindezt a a New York Times foglalta össze még januárban. Érdemes megjegyezni, hogy ezek az adatok azt támasztják alá, hogy sok férfiban lehet bizonytalanság a saját testével kapcsolatban.

Az átlagos farokméret a világban a 15-16 centi

Az ideális farokméret úgy tűnik, kultúránként változik, évszázadokkal ezelőtt a kis méret volt a normális, ehhez képest manapság a méretet inkább az egzisztenciával és a férfiassággal azonosítják, és minél nagyobb, annál férfiasabb valaki. Tévesen. Egy 2014-es kutatás szerint az átlagos farokméret jóval kisebb, mint ami a köztudatban él: a 15-16 centi hosszú, merev farok teljesen normális. 

A kis farok szubjektív és relatív, főleg azért is, mert nemzetenként változik, hol mekkora számít átlagosnak. Például Koreában 7-8 centi hosszú az átlagos ernyedt állapotban, Skóciában ernyedten a 10 centi hosszú. A merev farokmérettel a francia férfiak számítanak a legnagyobbnak, azaz átlagosan 17 centi hosszúnak, az amerikaiak 15 centi hosszú átlagmérettel rendelkeznek merev állapotban, a skótok 14 centijükkel a harmadik helyen állnak. 

 

A magyarok az átlag felett  vannak

A magyar férfiak kicsivel az átlag felett vannak a 16,5 centikükkel, de hiába nagy a magyarok farka, ha sokat vedelnek, és egy felmérés szerint elhízásban is jeleskedünk. 

Arról is készült pár felmérés, mennyire érdekli a nőket a farokméret, és kiderült, hogy a méret hossza nem igazán érdekli őket. Egy felmérés szerint a nők nem is keresnek rá a farokméretre, és ha foglalkoznak a farokmérettel, akkor inkább a vastagság érdekli őket.

A mérés is felvet pár kérdést: az otthoni méricskélés sem mindegy, sokan a herétől alulról mérik meg vonalzóval, de vannak, akik pedig a has tövétől mérik magukat.