Hanoiban megnyitott a Ho Tay nevű ingyenes vízipark, ami, köszönhetően egy csapat férfinak, a lehető legrosszabb rémálommá vált. Az ingyenes strandolás miatt természetesen túlzsúfolttá vált, ezt használta ki több férfi, akik bikinis lányokat próbáltak magukévá tenni, és letépni róluk a fürdőruhát. A CNN riportja szerint húsz lányt is megronthatott a körübelül 70-80 férfiból álló csapat. Az esetről a Facebookon büszkélkedtek az erőszakoskodó férfiak. 

Az erőszakoskodás ártatlan flörtöléssel indult, a fiúk vizet fröcsköltek a lányokra, de eldurvult a helyzet: egyre erőszakosabban fröcskölték a vizet, kergetni kezdték a strandoló  lányokat, majd párat közülük lefogtak,  lenyomták a fejüket a víz alá, és kihasználták a helyzetet. Amikor már szinte az ájulás szélén voltak a lányok, lehúzták róluk a fürdőruhát, és molesztálni, fogdosni kezdték őket. Az egyik lánynak széttépték a bikinijét a nagy hévben – egy szemtanú szerint a férfiak közül páran maszturbáltak a strandon eközben.

Mindezt körülbelül egy 70-80 főből álló férfi társaság követte el a strandon, ahol családok, feleségek, gyerekek is szórakoztak.  A bántalmazott lányok sikítoztak, sírtak, kiabáltak, és ahogy tudtak, kirohantak, hogy segítséget kérjenek a parton lévőktől. A szexuálisan bántalmazott lányok később névtelen vallomást tettek. 

Az egyik szemtanú a pasijával úszkált a vízben, amikor meglátta, hogy fehéres színű, tejszerű folyadék tapadt a férfi hajába. Akkor jöttek rá, hogy valószínűleg az erőszakoskodó csoportból többen is maszturbálhattak a vízben. Azonnal kimentek a partra, és hazamentek. „A nővérem elment a barátaival. Sírva jöttek vissza. A nyakuk, a válluk és a combjuk tele volt karcolásokkal és horzsolással" – idéz egy másik szemtanút a lap. 

Itt még nincs vége a horrortörténetnek, ez a csapat ugyanis a Facebookon is elbüszkélkedett azzal, mit tett, és a Facebook állapotukat azzal frissítették, hány mellet érintettek meg aznap a strandon. Ebből kiindulva a rendőrségnek nem lesz nehéz dolga, a Facebookon ezzel kiderült a támadók személyazonossága. Úgy tűnik, hogy a vízipark mégis másként látja a helyzetet, és a lehető legrosszabb reagálnak: tagadással. 

A vietnámi vízipark vezérigazgató-helyettese ugyanis azt nyilatkozta, nem történt erőszak, csak egy bikinit szaggattak szét, ami nem erőszak.