Az Instagram mellbimbótilalma elég szürreális: az oldalon eléggé mehet a meztelenség, de a női mellbimbó tabu. Amint egy képen női mellbimbó látható, törlik is.

Egy feminista, kaliforniai művész, Micol Hebron nagyjából egy évvel ezelőtt már rájött arra, hogy lehet a leginkább felhívni a figyelmet arra, hogy mennyire szürreális a szabály: a női mellbimbókat le kell cserélni a képeken férfi mellbimbókra. A tilalom ugyanis a férfi mellbimbót nem érinti.

Csinált is egy könnyen kivágható sablont, de nem kapott túl nagy figyelmet az ötlete. Aztán nagyjából egy héttel ezelőtt egy nem túl ismert Los Angeles-i duó, a La Sera kirakta Hebron eredeti képét, ami az idő során némileg módosult ugyan, de továbbra is az volt a lényeg, hogy legyen egy könnyen használható sablon – írja a Vocativ.

Amazing! Via @ourladyj, picture originally by artist Micol Hebron

Posted by La Sera on Thursday, July 2, 2015

A La Sera nagyjából 26 ezer követője már elég volt ahhoz, hogy új lendületet adjon a dolognak, és az Instagramot elkezdték ellepni a bizarr, photoshopolt képek a félmeztelen nőkről, akik nem kicsillagoza mutogatták a melleiket, hanem egy férfi mellbimbóval.

Természetesen az ötletgazdáról, Micol Hebronról is készült ilyen kép.

Az egész mellmutogatási mozgalom legszürreálisabb vonulatárol viszont még viszonylag kevés szó esett. Méghozzá arról, hogy mi történik, ha az ember Instagramon a freethenipple hashtagre keres, arra a hashtagre, ami alatt elvileg gyűjtik az összes olyan képet, ami nemes cél érdekében készül.

A képek annyira durvák, hogy itt nem is mutatnánk be őket, a felnőttek kattintsanak át értük a Muffinba!