A július 14-ét nemcsak a franciák ünneplik, a tengerentúlon a nudisták nagy örömére a Nemzetközi Pucérkodás Napja van 14-én. 

A National Nude Day, azaz a nemzeti meztelenkedés napja minden bizonnyal a hülye világnapok egyike, azonban a sült krumpli világnappal szemben ennek talán haszna is van. A meztelenség, azaz a ruháktól való megszabadulás nem megy mindenkinek könnyen. A világnap természetesen nem jelent egyet azzal, hogy mindenkinek meztelenül kell az utcára mennie, meztelenül kell a metrón zötykölődni a munkahelyéig. Elég, ha otthon teljesen meztelenül, pucéran megy a kertbe, vagy csak pucéran van otthon.

A nudizmus mellett szól, hogy jó érzés, javítja az önbecsülést, a nyári melegben pedig kifejezetten megkönnyebbülés nem érezni a melltartó pántját vagy a gatyát és a farmer rövidnadrágot. Azoknak, akik meztelenkednek, jobb az önbecsülésük, nyitottabbak, jobban elfogadják önmagukat, mint mások. A naturisták fürdőhelyei azok a helyek a világban, ahol nincs nyomás az embereken a tökéletes test elérésében. Sőt, a naturista strandokon mindenkit elfogadnak olyannak, amilyen.

Az erkölcstelen viselkedés nem megengedett, vannak, akik a perverzekkel azonosítják a naturistákat, és ez az, ami miatt sokan ellenzik a meztelen strandolást. Sehol nem megengedett, hogy felvételek készüljenek a csupasz napozókról, ahogy a merevedés és a szex sem – a zavaró embereket kitessékelik a naturista helyekről.

A nudista strandolás és a meztelenkedés hátránya, hogy megláthat valaki olyan, akivel nem szívesen találkozunk anyaszült meztelenül: a főnök, távoli rokonok például. A féltékenység is gátat szabhat a pucér fürdőzésnek, ha a partner túlságosan féltékeny típus. 

A meztelenség összességében jó, a nemzeti pucérkodás napját illik minimum egy órányi csupaszkodással ünnepelni – otthon akár.