Nyomasztó dolgot észlelt nemrégiben egy Jo Jo Jarjau névre hallgató 18 éves kanadai lány a család macskáján, a 12 éves Tabby-n. 

A macska nem kimondottan az a dögönyözhető cukiság, de amikor egy nap egyszer csak elkezdett ellenségesen viselkedni a családdal, ők aggódni kezdtek, így megvizsgálták, mi baja lehet a cicának. Amit találtak, irtó fura volt és eléggé megijesztette őket: valaki négyzet alakban borotválta le macskájuk hasát, de aztán végül nem foglalkoztak vele, mert más baja nem volt.

Az eset azonban megismétlődött. Amikor Tabby már harmadik alkalommal jött haza frissen leborotvált hassal, gazdái feltöltöttek róla egy képet Facebookra, hátha az ismerőseik tudják, mégis mi az istent jelent ez, és képzeljék, kiderült: nem az ő macskájuk az egyetlen, akit egy ismeretlen rendszeres hasborotválásban részesít!

Egy másik helyi, campbell river-i lakos, bizonyos Vance Assu ugyanilyen jelenségről számol be saját, Twilight névre hallgató macskája esetében: az ő macskájának hasa is négyzet alakban lett felnyírva, mintha csak maga Hasfelmetsző Jack intézte volna el a macskákat ilyen szelíd, nem brutális halállal végződő verzióban. 

A gazdák teljesen értetlenül állnak a jelenség felett, a hasborotválások óta a széltől is óvják őket, Tabby gazdája például csak éjszaka engedi ki a cicát, állítása szerint ugyanis mindig nappal történnek meg a merényletek.

Az egyik komment szerint, amit az eredeti cikk alatt találtunk, a macskahas-borotválás elkövetői a térségben lévő állatvédő önkéntesek, akik az árván kóborló állatok egészségügyi állapotát ellenőrzik, illetve ivartalanítják őket. Ahhoz azonban, hogy megtudják, ivartalanítva van-e az állat, fel kell borotválniuk egy kis területet a hasukon, hogy lássák a műtéti heget – valószínű, hogy Tabby és Twilight is a túlbuzgó állatvédők áldozatai lettek.

Mi viszont erősen kétkedünk ebben, elvégre ez a magyarázat túlságosan logikus, a mi teóriánk az, hogy Kanadában is felütötte a fejét az új divathullám, és a sorozatos hasborotválók saját macskáik extra-meghabonyozására gyűjtik a macskaszőrt.