Van pár dolog a szexben, amit csak utólag tudtunk meg, de nagyon jó lett volna, ha valaki még akkor szól azokról, amikor még bele se fogtunk a szexbe. Ilyen például az is, hogy a szex néha fájhat, sőt, vérzéssel is együttjár bizonyos esetkben. És az is, hogy egyáltalán nem olyan, mint a pornóban

A szex fájdalmas is lehet

A szexben mind a férfiak, mind a nők érezhetnek fájdalmat, behatoláskor is, és akár a fityma is elszakadhat, eltörhet a dákó, vagy a nedvesség hiányától a hüvelyben is lehet vérzés. Ezekről nem szólnak a biológiai tankönyvek. 

Nagyon más, mint a pornófilmek

A pornófilmekben mindenki azonnal készen áll a szexre, pár perc alatt végeznek, és a nyalás-szopás-dugás elölről-hátulról-élvezés lista jellemző nagyjából mindegyikre. Az igazi szexben jó tudni, mit élvez a másik, mennyire lassan vagy gyorsan szereti, ha izgatják, oda kell figyelni a másikra – és az se biztos, hogy mindenki annyira készen áll a szexre, mint ahogy a pornóban látszik. 

mindenféle szagok és ízek vannak

Hogy mennyire más az igazi szex, mint a pornó, az is bizonyítja, hogy a testszagokról, a másik testének ízéről nem is esik szó a felnőtt filmekben. Pedig ezek a legmeghatározóbbak a szexben, elég csak a takaró alatti szex-szagra gondolni. Vagy ott van a punci íze, a sperma íze, mindezek íze részegen, vagy fáradtan, vagy betegen...

Ha nem szexelünk, rosszat teszünk magunkkal

A szex hiányának mondhatni tünetei vannak, az idegeskedés, fejfájás, alvás hiánya, étvágytalanság például külön-külön és együtt is megjelenhetnek tünetként. A szex a szervezre nagyon jó hatással van, az orgazmus közben felszabaduló hormonoktól boldogok leszünk, a testi-lelki kiegyensúlyozottsághoz fontos a jó szex. 

A  minőségi szex fogalma

A jó szex a minőségi szexet takarja, ami nem feltétlenül jelent egyet az egyéjszakás kalandokkal – bár csoda is történhet. A minőségi szexben a partnerek lelkileg is kielégülnek, intimitást élnek meg, egymásra hangolódnak, még akkor is, ha rövidebb kapcsolatról, kalandról van szó. Ahhoz, hogy ezt megélje két ember, fontos a tapasztalat, az érzelmi érettség és az egymásra figyelés.