Három és fél órán keresztül lógott a fára akasztva az a norvég nő, aki csak egy rövidke videót szeretett volna készíteni a nem mindennapi performanszáról – olvasható a TheLocal oldalán. Merthogy egyébként Hilde Krohn Huse londonban élő és alkotó kortárs művész, illetve a University for the Creative Arts végzős hallgatója.

Huse a norvég Aukra felé vette az irányt, ott szemelt ki egy fát, amire tervei szerint csak simán felmászott volna ruha nélkül, lóg rajta egy kicsit, azt felveszi videóra és aztán – mint aki jól végezte dolgát – hazasétál. Azonban nemhogy nem jól, de elég rosszul végződött a dolog, ugyanis az akrobatikus és egyben megkérdőjelezhető értelemmel, illetve társadalmi hasznossággal bíró performansz után vette észre, hogy nem tudja kiszabadítani magát a kötelekből. 

Először rosszul lettem a videótól. De aztán aludtam rá egyet és rájöttem, egész pofás lett

 - nyilatkozta a VG-nek és a beszámolójából az is kiderül, hogy végül egy barátja hallotta meg a kiáltásait. Nem tudni, hogy a balul elsült végeredménynek és/vagy a sajtóvisszhangnak köszönhetően-e, de Huse munkáját 36 másikkal együtt több ezer közül kiválasztották és a Bloomberg New Contemporary kiállításán be is mutatják. A 11 perces videót itt lent megnézheti, a kezdeti majomkodás után a segítségért kiabálás teszi ki a kisfilm második felét.