Miközben New Yorkban a világtörténelemben először férfidivathetet rendeztek, addig Miamiben azokat is lefoglalják, akiket az (elvileg) jólöltözött és/vagy izmos férfiak nem kötnek le. Floridában ugyanis fürdőruhás divatbemutatók sorát rendezték meg.

És érdekes megfigyelni, hogy a bikinitervezők nagyjából ugyanazzal a problémával küzdenek, amibe a férfidivat tervezőinek is olyan gyakran beletörik a bicskája. A férfidivatban van a klasszikus öltöny, illetve a póló/ing+nadrág kombó, és minden, ami ezen túl sokat variál, az vagy szimplán hordhatatlan, vagy egyenesen nevetséges is.

Ugyanígy a női fürdőruhadivatban is időtlen idők óta hódít a háromszögbikini, mert egyszerűen ez a fazon legszexibb, és ebben lehet a legnormálisabban napozni. A tervezők ezen a téren is folyamatosan próbálják négyszögesíteni a kört, több-kevesebb sikerrel. A heti trendben most a klasszikus bikinifazon után öt alternatív változatot mutatunk – jobb bármelyik is a legnépszerűbb, csak már kicsit uncsi fürdőruhánál? Mondja meg ön a poszt legalján!

Háromszögbikini

Szóval kezdjük a jól bevált klasszikussal, ezt veszik fel általában a csajok, ha napozni szeretnének és/vagy a lehető legtöbbet szeretnének megmutatni magukból. Mivel a fazon többé-kevésbé ugye adott, a tervezők inkább a színekkel, anyagokkal és mintákkal variálnak. Miamiben szinte minden volt a műfajban ezen a héten, ami elképzelhető, de úgy látszik, a sima fehér és sima fekete verzió is nagyon népszerű. Jó sok fotó van a képösszeállításban, kattintson, ha mindent látni szeretne!

Fűzős egyrészes

Az egyrészes fürdődresszek kicsit sokat takarnak, főleg egy háromszögbikinihez képest. Hogy lehet egy ilyen fürdőruhát kicsit szexibbé tenni? A 2015-ös év egyik nagy válasza erre: hát egy fűzővel ellátott, jó mély/hosszú kivágással! A fenti képen egy rafináltabb verzió látható, de volt Miamiben szimplább verzió is: fehér dressz, középen függőleges fűzős kivágással.

Sokpántos bikini

Maradjunk még a gyakorlatilag funkciótlan pertliknél, de térjünk vissza a kétrészes fürdőruhákhoz. Nagyon menőnek számítanak ebben a szezonban (is) az extra kötelékekkel ellátott bikinik, amik néha kicsit bondage-hangulatot kölcsönöznek a viselőnek, néha viszont inkább úgy néznek ki, mintha a hölgy egy olyan kézről kézre átvehető madzagos játékot viselne, amit a lányok szoktak egymásnak adogatni a szünetben alsó tagozatban. Minél több a pertli, annál jobb: lehet mell alatt, nyakban, dekoltázsban, háton vagy csípőn is. Lesülni különösen vicces lehet egy ilyenben, a Balaton Soundon mindenesetre láttunk rá pár példát.

Magasított nyakú bikini

Felismeri a fenti hölgyet? Nem? Akkor bizonyára nem látta ezt a korábbi lapozgatónkat, amiben Francesca Aiello csodálatos képességeit és adottságait ajnároztuk. Ő jelenleg a világ legfiatalabb bikinitervezője és egyben modellként viseli is a saját termékeit. Köztük ezt a meglepően dekoltázsellenes fazont, ami érdekes módon annak ellenére nem tűnik prűd viseletnek, hogy a melleket jobban takarja, mint bármi más, amit ebben a cikkben láthat. Ha a képekre kattint, látni fogja, hogy nem csak Aiello visel ilyet – ki tudja, lehet, hogy ez egyszer tényleg a helyébe fog lépni a háromszögbikininek?

Magasított derekú bikinialsó

A fenti kép első blikkre kicsit olyan lehet, mintha a modell fehérneműben lenne rajta, de nem viccelünk, ezt a magasított derekú fazont tényleg fürdőruhában is ajánlják a tervezők. Nagyon retrós hangulatú egy ilyen alsó, és annyiban valóban telitalálat, hogy egyrészt ez sem mutat ízléstelenül sokat (arra ott van a szabadon választott felsőrész), másrészt mindenképpen feltűnést kelt a strandon, ha valaki olyan fazonban fürdőzget, ami nem csak a csípőt fedi, hanem egészen derékig felér, a köldököt is takarja.

Kreatív szabású egyrészes

Melyik a legjobb fürdőruhafazon?

Hatodikként pedig a mindenféle kreatív szabású egyrészeseket ajánljuk az ön figyelmébe. Mind közül a fenti a legbonyolultabb példány, egész komplikált lehet felvenni egy ilyet. Más tervezők ehelyett a nyakörvszerű, megintcsak kicsit szadomazós design helyett inkább a szexi fehérneműre emlékeztető verziókat forszírozzák, esetleg retrós-geometrikus formákkal operálnak.

Egyetlen aszimmetrikus fürdőruhát találtunk csak az egész floridai eseménysorozat eddigi felhozatalában. Ezt az egyvállú fürdődresszt az összeállítás legutolsó fotóján csodálhatja meg. Ha odáig eljutott, akkor, kérjük, szavazzon! Melyik fazon az ön kedvence? Marad a klasszikus háromszögbikininél, vagy jobban szereti valamelyik újdonságot? Jöhetnek a klikkek a szavazódobozba!