Július 25-én kezdődnek a Speciális Nyári Világjátékok, így értelmi fogyatékossággal élő sportolók ezrei érkeztek a napokban a helyszínre, Los Angelesbe.

Sajnos, a szervezés finoman szólva sem volt tökéletes, nagyjából 1500 speciális olimpikon, Norvégiából, Mexikóból, Venezuelából, Kenyából és a Kajmán-szigetekről, egyszerűen a Loyola Marymount Egyetem sportcsarnokában rekedt éjszakára, miután repülőjáratuk késése miatt lemaradtak az őket szállító buszokról, írja a LAist.

A sportolók a földön feküdtek, néhányan papírdobozokban, és a kaotikus helyzetben sokuk nem is értette, mi folyik körülöttük.

A Vöröskeresztet csak az éjszaka folyamán értesítették, miután teljes káosz alakult ki a csarnokban, többen például összeverekedtek a megmaradt élelmiszereiken. A szervezet végül 1200 takarót, 3000 üveg vizet, és élelmiszert osztott szét, hogy segítsen a bajba jutott sortolókon.

Hivatalos álláspont még nem született az ügyben, a Speciális Nyári Játékok szóvivője, Rich Perelman a járatok késésére, és az emiatt kialakult torlódásra hivatkozik.

Szerdán reggel végül az összes sportoló eljutott az őket vendégül látó helyszínekre, ám sokakat nagyon megviselt az egész éjszakás tortúra.