A világ legkövérebb emberéről, Carl Thompsonról már biztosan hallott, ha rendszeres olvasónk, mert májusban  beszámoltunk elképesztő életviteléről, majd arról is, hogy sajnos mivel nem változtatott az életmódján, 2015 júniusában holtan találtak rá kenti otthonában.

Azokat az egészen elképesztő tényeket már eddig is tudni lehetett, hogy a férfi elképesztően sok pénzt költött el az évek során gyorséttermekben, illetve hogy 10 000 kalóriát is elfogyasztott naponta. Tudja, miben van 10 ezer kalória? 1,1 kiló kacsazsírban vagy 2 kiló csipszben vagy 2,5 kiló kristálycukorban. Hogyan juthat el ide egy ember élete?

Mi nem tudjuk a választ a kérdésre és el sem tudjuk képzelni, hogy ennyit együnk, de egy amerikai tévécsatorna nemrégiben interjút készített a 412 kilós férfival, éppen csak pár héttel halála előtt. Ebből az interjúból közöl egy rövid részletet a Daily Mail, mi is innen szereztük cikkünk anyagát, ha meg szeretné nézni, ide kattinthat. Ha csak arra kíváncsi, milyen volt élőben Nagy-Britannia legkövérebb embere, az az alábbi videóból is kiderül, amely egy másik csatorna felvétele:

A Daily Mail által közölt videót szerencsére feliratozták, így könnyen meg tudtuk érteni a férfi szavait. Thompson halála előtt arról beszélt az ötös csatorna riporterének, hogy eleinte nem vette észre, hogy hízik és nem is figyelt oda a súlyára, de egy ponton túl elvesztette a kontrollt, és azokat az embereket, akik segíteni akartak neki, inkább csak kizárta az életéből.

Eltaszítottam őket magamtól, mert azt gondoltam, nincs szükségem segítségre, pedig volt. 

– ismerte el a férfi őszintén. 

Az interjú további részében arról is beszélt, hogyan telik egy napja: elmondta, hogy esténként tévézni szokott, napközben az iPadjét nyomogatja, gyakran hallgat zenét, de minden napja más. Abban viszont az összes napja megegyezik, hogy

a férfi egyedül van, és irtózatosan magányos.

Nagy-Britannia legkövérebb embere egy kicsit elérzékenyülve mesélt arról, mennyire egyedül van, amiről állítása szerint azonban ő tehet, amiért nem volt hajlandó korábban elfogadni ismerősei segítségét. Most már mindegy, legyint rá.

A riporter megkérdezte tőle, mit szól, hogy hivatalosan is ő lett a legkövérebb brit ember, mire ezt felelte: „Örülök is neki, meg nem is. Örülök, hogy enyém a cím és valamilyen szinten Guiness rekordot döntöttem, de ne értsenek félre, nem annak örülök, hogy a súlyommal döntöttem meg a rekordot. Valahogyan máshogy szerettem volna megdönteni.”

Egyébként nem voltak nagyratörő tervei, tisztában volt súlyos állapotával: első megvalósítandó célja az életben lett volna, hogy egyedül ki tudjon menni a vécére vagy a fürdőszobába, a második pedig az, hogy körbe tudja sétálni a háztömböt, de ez 412 kilósan természetesen lehetetlen volt számára. Mi ezen a ponton elszégyelltük magunkat, hogy képtelenek vagyunk bőven 100 kiló alatt megmozdítani magunkat és felkelni a székből, holott semmi akadálya.

Az interjú végén azt is megtudjuk, a férfi élete álma az lett volna, ha látja most egyéves unokaöccsét felnőni, vagy ha kimehettek volna focizni a parkba. Ez viszont sajnos már sohasem fog megtörténni, mert a 33 évet élt férfit Kentben, egy átlagosnál kétszer nagyobb méretű koporsóban helyezték örök nyugalomra halála után egy hónappal, 2015 júliusában.