Július 31-e a nemzeti orgazmus napja az Egyesült Királyságban, így tehát akár párban, akár egyedül, akár többesben, lehet ünnepelni itthon is. Legalábbis ez egy jó ok arra, hogy az ember ágyban maradjon egész nap. A szexet nem lehet elégszer ünnepelni, de 2015-re elértük, hogy évente legalább 3-4 jeles ünnep is van a világon, ami a szex köré szerveződik: orgazmus nap, maszturbálás világnap, öklözés világnap ésatöbbi. 

A nemzeti orgazmus napját nemcsak az ágyban ünneplik sokan, hanem a Twitteren is, a NationalOrgasmDay hashtagen látható, milyen sokféleképp örül a világ e jeles napnak. Az orgazmus napja inkább tűnik a szexipar jó PR fogásának, mintsem komolyan vehető ünnepnapnak, legalábbis a Maszturbálás Világnapjának sikerével egyelőre nem ér fel. Bár azt masztiversenyekkel tették a kitalálói igazán híressé. 

Pedig az orgazmus nagyon jó dolog, az elmében kezdődik, és a testben végződik, ráadásul ha akarjuk, ha nem, a mindennapjaink erről szólnak: hogyan élvezhetünk el együtt? Hogyan lehetne még intenzívebb az érzés? Hogyan érhető el, hogy partnerrel is összejöjjön? Az ünnepnap talán arról is szól egy kicsit, hogy bár tényleg minden a szex körül forog, ne felejtsük el, hogy a gyönyörért nem kell görcsölni, órákon át erőteljesen próbálgatni, se megjátszani az orgazmust. Egyszerűen csak élvezni kell a szexet. Akad még pár jeles nap a évben, ami felhívja erre a figyelmet:

  • Nemzeti Szex Nap: június 9, azaz 6/9, azaz stílusosan a hatvankilencről nevezték el június 9-ét a szex napjának.
  • Nemzeti Steak és Szopás Napja: március 14-én, a romantikus Valentin nap után egy hónappal van, a közösséghez itt lehet csatlakozni. Még hivatalos weboldala is van az eseménynek. 
  • A Maszturbálás Világnapja: május utolsó vasárnapja az önkielégítés világnapja, május hónap pedig a maszturbálás hava. 1995 óta tartják az önkielégítés világnapját, Magyarországon több mint százezren ünnepelték idén. 
  • Öklözés Világnapja: október 21-e hivatalosan az öklözés (fisting) világnapja, ezt egyelőre csak 2010 óta tartják számon ünnepnapként, két pornósnak, Jiz Lee-nek és Courtney Trouble-nek köszönheti a világ. 
  • Globális Orgazmus Nap: van még egy orgazmus világnap, ez december 22-én van, 2007 óta tartják számon, és a napforduló miatt van ünneplik ezen a napon. 
  • SexDayUsa: azaz az amerikai szexualitás napja pedig március 3-án van, ez már inkább kicsit történelmi esemény is, ugyanis arról szól ez a nap, hogy az amerikaiak örülnek annak, hogy végre szabadon beszélhetnek a szexről, és nem cenzúrázza azt semmilyen intézmény.