Világcsoda, hogy életben maradt az a Daniel Kennedy, akit közvetlen közelről lőtt meg egy lefűrészelt duplacsövű shotgunnal 19 éves támadója. Ryan Duggan azért nem vált gyilkossá, mert Kennedynél volt egy iPhone 5C, aminek a kemény tokja felfogta a lövést. Duggant ettől függetlenül életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték gyilkossági kísérlet miatt – írja a Daily Mail.

Az eset még tavaly októberben történt, amikor Duggan és több barátja a 25 éves férfi otthona előtt kezdett gyülekezni az angliai Widnesben este. Kennedy épp kutyasétáltatásból ért haza, és azt látta, hogy az otthonában egyáltalán nincs víz, amit a társaságnak tulajdonított. A vita után elkezdte üldözni Duggant, rövid futás után a fiú megfordult, előhúzta fegyverét, és nagyjából másfél méterről szíven lőtte áldozatát.

Kennedynek végül a telefontokjának köszönhetően sikerült megszöknie, mivel a kemény tok eltérítette a söréteket a szívétől, így végül “csak” súlyos sérüléseket szenvedett, amiket a helyi kórházban láttak el. „Képszakadásom volt. Ott voltam egy méterre tőle, és láttam, hogy egy nagy ezüstös izé van a kezében. Aztán óriási égést éreztem a testemben, ami ledöntött a lábamról” – foglalta össze élményeit. Mint kiderült, egyetlen sörét is elég lett volna hozzá, hogy halálos sérülést okozzon.

Duggan természetesne elmenekült a helyszínről, a rendőrség nem sokkal később találta meg egy barátjánál elbújva. Ő ugyebár életfogytiglant kapott, a barátját pedig laza két évre rakták börtönbe azért, mert egy szökevényt rejtetgetett a hatóságok elől.