88193982 10

Itt van élete első űrlapja, amin szórakozni fog

2015.08.03. 20:39

Egészen megdöbbentő, de nagyon úgy tűnik, hogy az USA kormányhivatalaiban tényleg mindent gondosan adminisztrálnak – még az űrutazáshoz is ki kell tölteni egy iktatható papírt. Ezt onnan tudjuk, hogy a 85 éves Buzz Aldrin most osztott meg erről pár vicces emléket.

Mielőtt Aldrin második emberként a Holdra lépett 1969-ben, ki kellett töltenie egy formanyomtatványt, aminek a rendszer szerint tartalmaznia kellett minden apróságot, ami kérdés lehet az utazásával kapcsolatban. Tehát nem csak azt, hogy Houstonból indulva szeretne a Holdon kikötni, hanem még például az útiköltségekről is érdeklődik a nyomtatvány. Érti, ha Aldrin a Hold felé megállna valamelyik sarki büfében vacsorázni, akkor azt tüntesse fel.

Sőt, a második oldal még ennél is részletesebb, onnan azt is megtudhattuk, hogy az üzleti útra végülis a saját autójával indult el, azzal ment egészen a houstoni űrbázisig, ahol aztán váltott a kormány űrhajójára – a Holdig. Arról szerencsére biztosította a NASA, hogy a indulás és érkezés között állja az étkezéseit . Egyszerűen mindenre gondoltak, ahogy ezt az alább látható két űrlap-oldal is bizonyítja.

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook