Ha a gyereke esetleg megkérdezi öntől, hogy de kik azok a leszbikusok, és mit lehet tudni róluk, jobban teszi, ha nem a Wikipedia magyar nyelvű oldaláról olvas fel neki, mert ott vagy röhejesen triviális dolgokat, vagy olyan mondatokat talál, amin bár nagyon hangosan nevetek még mindig, de lehet, hogy inkább csendben kéne sírdogálnom egy sarokban.

Például rögtön itt egy EGÉSZEN MEGDÖBBENTŐ tény:

A két nő közötti testiség különbözik a két férfi közötti homoszexuális interakciótól, és a heteroszexuális nő és férfi szexualitástól.

Ami legalább annyira megdöbbentő, mint ez:

Mint minden más személyek közötti viszony, a leszbikus szexuális kontaktus jellege is a magának a személyek közötti kapcsolatnak a függvénye. Lehet teljes értékű, vagy küszködhet problémákkal éppúgy, ahogy egy heteroszexuális, vagy férfi homoszexuális kapcsolat.

Ezt még nem sikerült értelmeznem, pedig nagyon próbáltam:

A leszbikus pároknak gyakran vannak gyerekeik, bár igen nehéz a gyermeket maguknál tartani.

"KÜLÖNÖSEN AKKOR":

Kevésbé jól szervezettek a férfi szubkultúrához képest, és körükben kevésbé gyakoriak a futó kapcsolatok. Néhány esetben együttműködés alakul ki a meleg férfiak és leszbikus nők között, de ellentétek is megfigyelhetők, különösen akkor, ha a nők részt vesznek feminista mozgalmakban is.

Úgynevezett marketingfogás:

A női test puhaságához, a lágy domborulatokhoz, amelyek a legtöbb faj női egyedeire jellemzőek, az agyunk automatikusan olyan képzeteket társít, hogy a külső lágyság belső lágysággal párosul, ez kezdetben lehet anyai, majd a serdülés során elkezd szexuális többletet hordozni. Ezt a marketingfogást használták ki többek között a t.A.T.u nevű lányzenekar tagjai, és erre épült Madonna, Britney Spears és Christina Aguilera énekesnők színpadi csókjelenete.

De csak a ketrectánc után:

A „leszbishow” a diszkók ketrectánc műsora után, a night-klubok kedvenc erotikus programja.

A legszebb pedig talán ez a mondat, mert tényleg egyáltalán semmi, de semmi értelme:

A „leszbi” kifejezés nem tanácsos, mert félreérthető: inkább a szórakoztatóiparban férficsalogatóként alkalmazott, többnyire heteroszexuális nőkre utal.