Lenny Kravitz farokpiercingje a stockholmi farokbalesete miatt lett felkapott a neten, többen arra kíváncsiak, farokgyűrűt vagy valami mást visel-e. A kérdés csak azért érdekes, mert a gyűrű a saját öröme miatt izgalmas, ha nem teljes gyűrűt visel, akkor bizony a nők gyönyöréért viseli.  Nem kellett sokáig keresgélni, hogy kiderüljön a válasz. Az énekes az orrában, a fülében és a melleiben is piercinget visel. 

Az 51 éves Lenny Kravitz 2004 óta visel farokpiercinget, a farka tövénél egy kisebb karikát, és csakis a nők miatt. Egyfajta csiklóizgatónak használja. 

„Sosem veszem le. Pont ott izgatja a nőt, ahol az neki a legjobb. És mivel mozog is, bármilyen pózban ugyanolyan hatékony" – nyilatkozta Lenny Kravitz az FHM-nek évekkel ezelőtt. 

A zenész többek között Nicole Kidmannel, Adriana Limával és Natalie Imbrugliával is járt, ők valószínűleg mindannyian tudják, mennyire hatásos Lenny Kravitz farokékszere.

Hogy valóban jobb-e, hasznos-e szex közben a piercing, arról megoszlanak a vélemények. Az egész biztos, hogy azok, akik intim piercinget viselnek, azért teszik, hogy maguknak és/vagy a partnereiknek izgalmasabbá, élvezetesebbé tegyék a szexet. Egy államokbeli felmérés szerint 454 egyetemi hallgató közül a férfi 1%-a, a felmérésben résztvevő nők 2,4%-a visel piercinget – írja Dr. Lehmiller szexológus a blogján.

A férfiak körében a Prince Albert névre keresztelt intim piercing a legnépszerűbb, ez a fitymaféknél kezdődik, és a makkot átszúrva a húgycsőnyílásnál végződik. Albert hercegről kapta a nevét, aki Viktória királynő férjeként állítólag ilyen gyűrűt helyeztetett a péniszébe. 

Az intim piercingek egészségügyi kockázatokkal is járhatnak, a bőr felszakadása, az ékszer kiszakadása, a szexuális úton terjedő betegségek mind gátat szabhatnak a felszabadult szexnek. Megfelelő intézkedésekkel (az intim piercing behelyezése után kötelezően betartott szexmentes élettel például) elkerülhetők a fertőzések.