D KOM20150708001

A hőség és a vihar miatt is riasztást adtak ki

2015.08.16. 07:38

Az ország keleti részén továbbra is baromi meleg lesz, nyugaton viszont hoz némi enyhülést a vihar. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a hőség és a várható zivatarok miatt egyaránt magas fokú figyelmeztetést adott ki.

Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

A hőség miatt a legmagasabb fokú, piros figyelmeztetés érvényes Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyék területén, ahol a napi középhőmérséklet tartósan 27 Celsius-fok felett alakulhat. Baranya, Fejér, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Veszprém területén pedig eggyel alacsonyabb, narancs fokozat van érvényben, mert a napi középhőmérséklet tartósan 25 Celsius-fok felett alakulhat.

Narancs fokozatú figyelmeztetést adtak ki a várható zivatarok és felhőszakadás miatt is. Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala területén heves zivatarok, záporok alakulhatnak ki, illetve erős széllökésekre és jégesőre is lehet számítani.