Az angol Jenny Kavanagh egy fogamzásgátló tekercs felhelyezése miatt kereste fel az orvosokat, akik az életkora miatt először ultrahangos vizsgálatra küldték. A The Mirror cikke szerint így derült ki, hogy 40 éve hordta magában meg sem született ikertestvérének maradványait.

Az orvosok először arra gondoltak, hogy a petefészkében lévő 10 centis sötét valami egy ciszta lehet. Félő volt, hogy ez az életét is veszélybe sodorhatja, ezért műtétet javasoltak. A Cipruson élő kétgyermekes anyuka 11 nappal később esett át a három órás operáción. Amikor az orvosok megmutatták neki, hogy mit szedtek ki belőle, nem akart hinni a szemének.

A cisztáról ugyanis kiderült, hogy valójában az ikertestvérének a maradványai lehetnek, amelyek születése óta a testében voltak. Erre utal, hogy a kiműtött masszában egy arc-szerű dolgot, az övéhez hasonló, sötét színű hajszálakat, egy szemet és tejfogakat találtak. 

„Nehéz leírni, hogy mit éreztem, amikor megláttam. Egyszerre sokkolt és elborzasztott, hogy egy idegen test volt bennem. Kicsit olyannak tűnt, mintha egy baba lenne, de próbálok nem szomorkodni miatta, hiszen sem szíve, sem agya nem volt. Arról nem is beszélve, hogy meg is ölhetett volna, ha nem fedezik fel időben. Örülök, hogy végül kivették belőlem” – árulta el az anyuka.