Az arcraélvezés nagy valószínűséggel a pornóipar miatt terjedt el a hálószobákban, így aztán nem is lehetne egy pornósnál jobb szakértőt választani a témához. A TheFrisky egy ideje James Deennek adta a szex rovat szakértői székét, aki kapott egy olvasói levelet az arcraélvezés témájában – egy feleség írt a házasélete aktuális problémájáról. 

A feleség azzal kezdi a levelét, hogy tett egy lépést a házaséletük jobbá tételére, megengedte a férjének, hogy pornót nézzen. Persze csak addig a határig, amíg a pornó nem tesz keresztbe a szexuális életüknek. A pornót valamennyire bevonták az életükbe, azt játsszák egymással, hogy amit a férj lát a pornófilmekben, és szívesen kipróbálná, akkor azt megkísérlik együtt véghezvinni. Egy feltétele van: az arcára nem élvezhet a férje. Csakhogy a férjnek pont ez akadt be, és legalább hetente egyszer felhozza a témát. A férj ugyanakkor bocsánatot is kér, amiért nyaggatja a témával a feleségét, de nagyon szeretné kipróbálni.

A feleség úgy gondolja,hogy az arcraélvezés egyfajta megalázása a nőknek a pornóban, és hogy az erőszakos jelenetek velejárója, ami használhatatlan a hétköznapi életben. Hacsak az nem valami szadomazo játék része, amiért sem ő, sem a férje nincs oda. Azért is ellenkezik, mert azt se szeretné, ha sperma menne a szemébe, az orrába vagy a hajába. A kérdés, amire a szakértő James Deentől keresi a választ úgy hangzik: van valami, ami hiányzik belőlem?  Vagy csak a férjem az, aki  a pornó olyan aspektusáról álmodozik, ami használhatatlan az ágyban?

A válasz pedig az, hogy hiányzik valami. „Még mielőtt ezt kifejteném, hadd legyek világos: ha nem szeretnéd, hogy a férjed az arcodra élvezzen, akkor ne csináld. A férjednek abba kell hagynia a nyaggatást. Két dolgot kell tisztázni, azt kell elmondanod neki, hogy figyelj, lehet, hogy meg fog változni a véleményem, de jelenleg ez engem nem hoz lázba. Kérlek, ne kérdezgess erről tovább. A férjednek tiszteletben kell tartania a határaidat, meg kell értenie, hogy nem számít, hányszor hozza fel a témát, hányféleképpen, hányféle viccel próbálkozik, vagy milyen finom célozgatásokat tesz" – tanácsolja James Deen, aki hozzáteszi, hogyha a férj ezek után sem száll le a témáról, akkor bizony egy seggfej. 

Az arcraélvezésről is kifejti a véleményét, utalva arra, hogy a levélíró feleség valamivel nincs tisztában. Mégpedig azzal, hogy sokan tényleg élvezik, ha az arcukra élveznek, és ez nincs összefüggésben feltétlenül a BDSM-mel, egyszerűen csak fizikai dolog: ahogy vannak, akik szeretik, ha az arcukra folyik a víz zuhanyzás közben. Van egyfajta BDSM jellege is, ez tény, írja, de nem feltétlenül szükséges a sötét oldalt is belevonni. Véleménye szerint azért került a pornófilmekbe az arcraélvezés, mert már előtte is csinálták többen otthon, nem pedig a pornó találta ezt ki. Az érvelésével azt próbálja alátámasztani, hogy a feleség helytelenül gondolkodik az arcraélvezésről, téved, ha azt hiszi, hogy ez megalázása a nőknek.