Kedden az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerellenőrző Hivatal hivatalosan is engedélyezte a legtöbb helyen egyszerűen csak pink viagrának hívótt gyógyszereket, amikkel azokat a nőket szeretnék kezelni, akik alacsony libidóra panaszkodnak – írja a Gawker. Érdekes, hogy a korábban Addyi néven futó gyógyszert 2013-ban már betiltották, most viszont mégis 18-6 arányban döntött úgy a hivatal, hogy felírhatja orvos.

A döntés nagy port kavart orvosi körökben, mivel egyes tanulmányok szerint az orvosi afrodiziákum nem teljesen biztonságos. Egy amerikai orvosi szaklapban három bizottsági tag is megkérdőjelezte a gyógyszer hatását, jelezve, hogy nem biztos, hogy nem ártalmas az egészségre. Szerintük eleve politikai nyomásról van szó, mivel sokaknak áll érdekében a női Viagra forgalomba hozása. A tanulmány azt rótta fel erősen, hogy a hivatal úgy engedélyezte a kétes megítélésű gyógyszer forgalomba hozását, hogy nagyjából hasonlóan támadott férfiaknak készülő szerekből 26 félét utasított el.

Igaz, az ellenlobbi is gyanús kicsit, ugyanis a kampányt egy másik gyógyszergyár finanszírozza több, nők egészségéért küzdő szervezettel együtt.