108 éve hánykolódhat a tengerben az a palackposta, amit most egy nyaralás alatt talált meg egy német házaspár. A dolog pikantériája, hogy Marianne Winkler egy nyugalmazott postás, aki Amrum szigetén nyaralt a férjével, mikor észrevették a furcsa üveget a vízben. Az átlátszó palackban lévő üzenetből csak annyit sikerült elolvasni, hogy "Törje össze az üveget" és férje sem tudta kibányászni  a papírt. Mikor összetörték az üveget és kihajtották  benne lévő papírt, kiderült, hogy a Tengerbiológiai Társaság üzenetét olvassák, amiben arra kérték őket, hogy töltsék ki a papírt, küldjék vissza és kapnak jutalmul egy shillinget. 

"Eléggé meglepődtünk, mikor megláttuk mit kaptunk postán"- mondta Guy Baker a Társaság kommunikációs vezetője, akiknek beletelt egy kis időbe, hogy rájöjjenek, hogy a házaspár az 1020 palack egyikét találta meg, amiket 1904 és 1906 között dobtak az Északi Tengerbe, hogy az áramlások erejét kutassák. "Abban az időben így szerették volna megtudni, hogy áramlatok hogyan hatnak. A legtöbb üveget mély tengeri halászok találták meg, néhányat partra mosott a víz és néhány örökre eltűnt. A legtöbb palackpostát azonban viszonylag hamar megtalálták, ami alatt hónapokat kell érteni, nem évtizedeket" - mondta a szóvivő. 

A házaspárnak elküldték az egy shillinget, hiszen megígérték. Ők a ifizettség mellett most azt várják, hogy övék legyen a Guinness rekord is, amit eddig egy 99 év után megtalált palackposta tartott.