A brit társadalombiztosításból egy fillért sem kap az a yorki nő mellkisebbítésre, aki 42N méretű mellei miatt már elviselhetetlen fájdalmakkal küszködik. Ginny Chapman már munkát sem tud vállalni, de a hivatalos tájékoztatás szerint az esete nem különleges orvosilag – írja a Daily Mail.

„A melleim miatt majdnem tíz kiló nehezedik a derekamra. Ez egy átok számomra, és nem tudom elhinni, hogy nem támogatják a műtétemet” – mondta a nő, akinek mellei miatt egyedi melltartókat kell gyártatnia, darabonként 95 fontért, azaz úgy negyvenezer forintért.

A probléma az, hogy a húszéves Chapman nem tud kifizetni egy mellkisebbítést addig, ameddig nem kap rendes munkát, de ugyebár azért nincs rendes munkája, mert rettentően fáj a háta. Sportolni is járna, de egyelőre az marad neki, hogy nézheti a barátait kosárlabdázni.

A szakvéleményt kiadó NHS szóvivőjének is megvan azért a véleménye erről az egészről, mégpedig elég egyszer: szerintük Chapman azelőtt fordult a sajtóhoz panaszkodni, mielőtt lezáródott volna a kérdés. „A páciensnek lehetősége van fellebbezni, de tisztáznám, hogy eddig egyáltalán nem érkezett fellebbezés a döntés ellen” – zárta rövidre a kérdést.

Érdekes, hogy ilyen kemény kézzel bánik a brit egészégügy Ginny Chapmannal, hiszen 2013-ban arra adtak támogatást Josie Cunninghamnek, hogy megnövelje melle méretét.

A modellkarrierre vágyó Cunningham még meg is hívta az akkori egészségügyi biztost az új mellei születésnapjára. Egy hasonló műtét amúgy általában 6000 font környékén mozog, azaz több mint 2 és fél millió forint.