Agnes Hedengård egy 19 éves svéd modell, aki 15 éves kora óta modellkedik, de nemrég eljutott odáig, hogy otthagyta az egész modellszakmát, és inkább eladóként kezdett dolgozni egy boltban – írja a Daily Mail.

A döntés hátterében az áll, hogy modellként egy ideje nem kapott munkát, mégpedig azzal az indokkal, hogy túl nagy, fogynia kéne egy kicsit. Hedengård egy fehérneműs videóban beszélt a helyzetről, és azt is elmondta, hogy mekkorának kell lennni ahhoz, hogy több modellügynökség is azzal pattintsa le egy-egy munkáról, hogy fogynia kell. A 19 éves modell 180 centi magas, 56 kiló, a testtömegindexe pedig 17,5, ami enyhe soványságot jelent. A kritikusai szerint túl széles a csípője és túl nagy a feneke.

Tavaly a Topmodell leszek! svéd kiadásában harmadik helyet szerzett, de ez sem volt elég ahhoz, hogy annyi modellmunkája legyen, hogy meg tudjon élni a dologból.

„Adtam egy évet a modellkarriernek. Alig ettem valamit, számolgattam a kalóriákat, anorexiás gondolataim voltak, folyamatosan ezek ellen küzdöttem. Nehéz, de ha azt az energiát, amit az étkezési zavarokon való kattogásra fordítasz, arra használod, hogy megszeresd magad, akkor a kritikák gyakorlatilag lepörögnek rólad” – mondta egy svéd női magazinnak az internetet bejáró videója után.

Az utolsó csepp a pohárban talán az volt, amikor arra kérték, hogy egy munka miatt a 91-es csípőjéből fogynia kéne néhány centit.

Egyébként sokat sportol, naponta egy órát fut, és hetente 2-3 alkalommal edzőterembe jár, odafigyel arra is, hogy mit eszik, vagyis pont ugyanazt csinálja a teste karban tartására, mint általában a modellek. Az edzések eredményeiről bőségesen tájékoztatja a világot az Instagramján, ami alapján szintén pont olyannak tűnik, mint egy átlagos modell. Az az egy különbség van, hogy ő valamiért nem kap munkát.