shutterstock 150756950

Láborgazmus szindróma, ilyen is van

2015.08.28. 21:19

A foot orgazmus szindróma (röviden FOS), azaz a láb orgazmus nem merül ki pusztán a lábujjnyalogatás élvezésében – derül ki a Huffingtonpost cikkéből, ami egy két évvel ezelőtti esetről ír.  Egy 55 éves holland nőről derült ki évekkel ezelőtt, hogy rendszeresen spontán orgazmusa van az egyik lábának köszönhetően. A dolog fura első hallásra, a blog szerzője azzal támasztja ezt alá, hogy a szexológusok régóta tudják, hogy kapcsolat van az orgazmus és a láb között – áll a szexuálpszichológus, Dr. Justin Lehmiller blogjában.

Mrs. A-nak, a holland nőnek állítólag napi 5-6 alkalommal volt spontán orgazmusa, a bal lábán keresztül, nagyon hasonló érzéseket élt meg, mint amikor a nemi szerveit stimulálták. Állítólag rövidebb idejű gyönyört élt meg, mint a hüvely csak csikló izgatásakor, pár másodpercig tartott, és teljesen spontán történt.

A szakemberek az esetet komolyan megvizsgálták, kiderítették, hogy az eset nem függ össze semmilyen lábfétissel, a nő esetében pusztán a gyógyszerek, a szerotonin tartalmú gyógyszerek válthatták ki a lábán keresztül érzett orgazmusokat. A nőn bal lába évekkel ezelőtt súlyosan megfertőzödött, az orvosok pedig különböző gyógyszerekkel kezelték – többek közt a már említett szerotonin tartalmú gyógyszerrel. 

Már akkor panaszkodott a nő arra, hogy furcsa, bizsergető érzést érez a lábában, de egészen addig nem foglalkoztak vele, amíg konkrétan orgazmust nem élt át. Az orvosok végül kezelték az idegi degenerációt, mindössze ennek köszönhető ugyanis a bal lábon keresztül érzett orgazmus. A láb idegei és a nemi szervek idegei a gerincvelőben közel vannak egymáshoz, a szexuálpszichológus blogjában az áll, hogy ez is lehetett az oka a spontán orgazmusnak, azaz a láborgazmus szindrómának.

Az ügy érdekessége, hogy feltehetően több olyan ember is van a világon, aki a holland nőhöz hasonlóan láborgazmust él át, akár férfiak is. A lábbal kapcsolatos fétisek, vágyak a leggyakoribbak egyike, aki ilyesmit tapasztal a lábában valamilyen gyógyszeres kezelés után, gyanakodni kezdhet.