A korai Maxim szeptemberi címlapján az Oldboy című film sztárja, Byeong-ok Kim bagózik egy autó mellett, aminek a csomagtartójából egy megkötözött nő lábai lógnak ki. A The Huffington Post szerint az olvasók eléggé kiakadtak a fotó miatt, mivel az szerintük durván lealacsonyítja a szebbik nemet, és lehetőséget ad az embereknek, hogy a szexuális erőszakról fantáziáljanak, miközben egyre több hasonló bűncselekmény történik az országban.

A „The Real Bad Guy”, vagyis „Az igazi rosszfiú” címmel hirdetett cikkben több olyan fotó is van, ami csak tovább növelte a felháborodást. Az egyiken például az látható, hogy a színész egy fekete műanyagzsákban cipeli az elrabolt és meggyilkolt nő holttestét.

Az olvasók egy online petícióban kérték a szerkesztőséget, hogy állítsák le a szeptemberi szám forgalmazását. Leginkább az nem tetszett nekik, hogy a felnőtt férfiakat megcélzó magazin a nők elleni erőszakot dicsőíti, mintha teljesen normális dolog lenne, hogy egy rosszfiú szexuális tárgyként kezeli, aztán meg megöli őket.

A magazinnál valószínűleg nem igazán gondolták végig, hogy milyen üzenetük van a képeknek. A balhéra úgy reagálták, hogy a film noir-ok sötét képi világán keresztül próbáltak megmutatni egy gyilkosságot, és szerintük semmi olyan nincs a fotókon, ami nemi erőszakra, vagy az ezzel kapcsolatos fantáziákra utalna.

헐 씨발 표지는 일부였네;; ㅡㅡ 미친새끼들

Posted by 메르스 갤러리 저장소 on Tuesday, August 25, 2015

A botrány híre egyébként az amerikai Maximhoz is eljutott, amely a The Huffington Post-nak eljuttatott közleményében mélységesen elítélte és nyugtalanítónak nevezte a koreai magazin vezető anyagát.