Azután, hogy a Google döbbenetes módon lecserélte a logója betűtípusát, az Independent összegyűjtött néhány logót az elmúlt évekből, amik körül elég nagy volt a felháborodás.

A Google döntése mögött egyébként részben az állt, hogy az új logó az egyre inkább terjedőben lévő kis képernyőkön jobban néz ki, mint a régi.

London 2012

Elég jó üzlet olimpiai logót tervezni, legalábbis a 2012-es londoni olimpiáét elég jó üzlet volt megcsinálni. Wolff Olins nagyjából 170 millió forintot kapott a fenti logóért. Az nagyon szép üzenet benne, hogy ugyanaz volt az olimpiai játékok logója, mint a paralimpiai játékoké, de nagyjából ez az egyetlen pozitívum, amit el lehet róla mondani. Az emberek utálták a 2007-ben bemutatott logót. A BBC szavazásán a szavazók 80 %-a utasította el a töredezett logót. Egyébként ha megnézi, nemcsak simán töredezett a logó, hanem a törmelékek a 2012-t adják ki, de ez sem mentette meg a dolgot.

Tokió 2020

Maradjunk még egy kicsit az olimpiáknál. A tokiói olimpia logója elsőre nem tűnt egy túl jól sikerült darabnak, de miután kiderült, hogy a logó tervezője még el is lopta hozzá a dizájnt a belga, Théâtre De Liège-től, akkor nagyon kínosan, de ki kellett dobni a logót. Jelenleg egy nem túl megosztó, sőt kifejezetten vérszegény, színes virágos, leginkább egy fürdőgatyára emlékeztető emblémája van az olimpiának.

Airbnb

A budapesti albérletpiacra is súlyos csapásokat mérő szálláshely-szolgáltatás tavaly cserélte le a logóját. Addig csak egy sima, szöveges, kék logójuk volt, amivel különösebben nem tűntek ki az internetet elárasztó szöveges, kék logók sorából. Ezért okosan úgy döntöttek, hogy az Airbnb új színe a piros lesz, és kap egy szép, grafikus logót is. Na, az internet szerint az új logó egy vaginába oltott pénisz, de legalábbis valami furcsa nemi szerv. A cég tud róla, hogy a logója nem aratott túl nagy sikereket, de különösebben nem érdekli.

Arlington Pediatric Center

Az Arlington Pediatric Center egy gyerekgyógyászati központ Virginiában. Nem kell sokat magyarázni, hogy miért volt teljes félreértés a fenti logójuk. A központ azóta új logóra váltott, ez se szép, de legalább pedofília nincs rajta.

Gap

A Gap ruhamárka mára legendássá vált, sötétkék négyzetben fehérrel írt, Gap feliratot biztosan rengetegen ismerik. Azt már valószínűleg kevesebben tudják, hogy ez a Gap új logója! Egészen pontosan régiúj logója, merthogy a cég néhány évvel ezelőtt egy forradalmi lépéssel csinált egy ezerszer bénább logót a réginél. Annyira bénát, hogy az internet teljesen kiakadt rajta. A cég pedig nagyjából egy hét után kénytelen volt belátni a súlyos tévedését, és visszaálltak a régi logóra. Reméljük, egy kicsit azért kevesebbet fizettek érte, mint a londoni olimpia logójáért.

The Institute of Oriental Studies, University of Santa Catarina

A brazíliai Santa Catarina Egyetem keleti tanulmányok intézetéről annyit tudni, hogy 2000-ben indult, 2005-ben bejárta az internetet a szerencsétlenül sikeredett logója, és azóta minden létező, kellemetlen logókról szóló öszeállításban benne van. Akkora volt körülötte a felhajtás, hogy néha teljesen megbízhatatlan, viszont az internet apró rezdüléseit is dokumentáló Uncyclopedia szerint az egyetemnek le kellett lőnie az intézet oldalát, mert túl nagy forgalmat bonyolított. Azóta semmit sem tudni róla.

Junior Jazz Dance Classes

Most már csupa klasszikus jön, például ez a fenti műremek, ami igazából nem logó, hanem egy gyerekeknek szóló tánciskola szórólapja, amin két táncoló gyerek tökéletesen formáz meztelen női felsőtestet. Amióta létezik az internet, azóta van benne ez is a hasonló összeállításokban, az eredetéről gyakorlatilag semmit sem tudni.

Mont-Sat

A legtöbb kínos, botrányos logóval rendelkező cég általában próbálja eltitkolni a dolgot, de legalábbis változtatni rajta, mint ahogy arra fent is láthattunk példákat. De nem a lengyel Mont-Sat, ami egy álló farkú parabola antennával reklámozza magát, és ugyan az internet évekkel ezelőtt észrevette, hogy a cégnek milyen hülye logója van, ők dafke nem változtatnak rajta. És teljesen igazuk van, bárki felmehet az oldalukra, ők büszkén hirdetik magukat a csodálatos logójukkal!