Kedden Mark Zuckerberg Facebook-főember bejelentette, hogy dolgoznak valami olyasmin, mint a dislike gomb – vagyis a lájk ellentéte. Ennek mindenki megörült, aki valaha akart gonoszkodni az ismerősei posztjai alatt, de túl hamar örültek. Itt a videó, amiből kiderül, miért, de alatta elmagyarázzuk.

#AskMark: Are there plans for more options than just a "Like" button? from Facebook on Vimeo.

Zuckerberg elmondta, hogy évek óta követelik rajtuk a dislike-ot, de nem akarják, hogy a Facebook olyan fórum legyen, ahol a felhasználók egymás posztjait fel-és lepontozzák. Nem olyan közösséget akarnak építeni, amelyben, ha valaki megosztja élete egyik fontos pillanatát, akkor más azonnal lehúzhassa.

Arra az igényre viszont fogékonyak voltak, hogy a felhasználóik kifejezhessék együttérzésüket a posztoknál, például, ha valaki élete egyik szomorú eseményét jelenti be, vagy rossz hírt közöl. Hát erre fejlesztenek valamit, ami hamarosan tesztüzembe kerülhet.

Zuckerberg korábban is beszélt ilyesmiről: hogy szívesen adnának az embereknek több választási lehetőséget, hogy kifejezhessék érzelmeiket egy-egy poszttal kapcsolatban. Itt jegyeznénk meg, hogy erre mondjuk az úgynevezett szavak használatával gyakorlatilag végtelen lehetőségük nyílik.

Ön szokott szavakat használni érzelmei kifejezéséhez?