De csak abban az esetben, ha Kínában él. A Daily Dot szerint az ellenállhatatlan ajánlattal két helyi spermabank állt elő: ha spermát adományoz nekik, annyi pénzt adnak érte, hogy vehet belőle egy iPhone 6S készüléket.

Erről a Weibo nevű közösségi oldalon jelent meg egy hirdetés, amiben egy rózsaszín mobillal próbálják bevonzani a potenciális spermadonorokat.

Nem kell lemondani a veséjéről, hogy pénzt szerezzen az iPhone 6S-re, mert már azzal is megkeresheti, ha spermát adományoz

– írták a kép mellé. Hát lehet erre nemet mondani?

Mashable szerint a fiola megtöltésért cserébe 5000-6000 jüan (213 és 255 ezer forint) körüli összeg üti a vállalkozó kedvű donorok markát, amiből már bőven kijön egy 16 GB-os Apple telefon. A Renji Hospital például 6 ezer jüant fizet 40 milliliternyi spermáért, sőt még egy ingyenes szűrővizsgálatot is hozzácsapnak. Mivel egy átlagos férfi egy alkalommal csak 2 és 6 milliliter közötti adagot képes produkálni, az intézmény tökre megértő ilyen téren. Fél évet adnak rá, hogy összehozza a kívánt mennyiséget.

A vesés utalás egyébként nem véletlenül szerepel a hirdetésben. Egy 17 éves kínai középiskolás 2011-ben az interneten akadt össze egy ügynökkel, aki 20 ezer jüant, vagyis több mint 560 ezer forintot ajánlott az egyik veséjéért. A srác belement a dologba, majd elutazott a Hunan tartománybeli Csencsouba, ahol egy kórházban megejtették a műtétet. Hazafelé egy iPad2 táblagépet és egy iPhone-t vett a pénzből. Miután az anyja megtudta, hogy mi történt, feljelentést tett a rendőrségen.