Nincs köztük a kedvence?

Vagy tudna egy sokkal jobbat? Oké! Írja meg nekünk, legyen szíves!

Nagyon örültünk, amikor kiderült, hogy tizenegy évvel a Bridget Jones: Mindjárt megőrülök! után végre folytatják a történetet, és októberben elkezdik forgatni a következő filmet. El is gondolkodtunk azon, hogy milyen közönségkedvenc-film folytatását néznénk meg szívesen. Hát ezeket. (Cikkünk alján szavazás olvasható, ahol jelezheti, önnek melyik felvetés a legkedvesebb.)

Igazából szerelem

Ha már angol filmekről van szó, ez óriási siker volt, és a mai napig minden családi- vagy romantikusfilmes szezonban legalább három csatorna adja egyszerre. A szereplők remek színészek, a történetek mind-mind jól folytathatók (még a kisgyerekeké is, hiszen azóta felnőttek). Néhány évente felröppen a hír, vagy inkább csak remény, hogy folytatják, de egyelőre nem. Viszont a nemlétező folytatáshoz készítettek egy kamutrailert, íme.

Az eredetit itt tekintheti meg.

Dirty Dancing

Igaz, ennek második része lett éppen, ám a Bridget Jonesnak is volt, ez ne legyen kizáró ok! Kollégánk indoklása szerint „a szűz kamaszlány, aki szerelmes lesz egy táncos fiúba, és társadalmi különbségek miatt nem lehetnek egymáséi, ÖRÖK téma”. A harmadik részhez íme, a legegyértelműbb javaslat: „a Dirty Dancing 1-ből Baby unokája a tavaszi szünetben összeismerkedhetne egy vagány táncossal, és kész is a konfliktus, cselekmény-kibontakozás, izgalom, minden. A suli végén meg előadhatnák az emelést. Az elit-suliban, persze, a telepi suhanccal.” Néznék?

Persze, hogy ezt a részt tettük be a cikkbe, ne vicceljenek.

Forrest Gump

Azon kívül, hogy egy rendkívül jó és sikeres filmről beszélünk, több okunk is van azt mondani, hogy folytatni kéne. Az egyik, hogy egy adaptációról van szó, és az alapjául szolgáló könyvből nagyon sok minden kimaradt a filmváltozatból. Akár ezekből is ki lehetne indulni, illetve jó lenne tudni, mi lett Forrest és Jenny fiával, esetleg, hogy maga Forrest élete végéig egyedülálló apa maradt, vagy mi lett a sorsa?

A könyvben Forrest még az űrbe is eljut.

Beethoven és/vagy Reszkessetek betörők

Erre egyetlen, ám annál fontosabb érve volt az ötletet felvető kolléganőnknek: „unalmasak a régi részek már karácsonykor :D”.

Hát nincs igaza? (A kilencvenes évek filmelőzetes-művészete minket is elvarázsol, igen.)

A bárányok hallgatnak

Bár a filmek-könyvek alapján készült sorozatot, a Hannibalt éppen most kaszálták el, komoly rajongótábora lett annak is – hát még az eredeti filmnek! 

„A bárányok hallgatnak-, Hannibal-sztorit képtelen vagyok megunni. Jöhetne filmben is egy újabb folytatás”  – érvelt kollégánk.

Trainspotting

Ezt a filmet rettentően régóta ígérgetik, tavaly például Ewan McGregor azt mondta, hogy húsz évvel az eredeti után végül is benne lenne a folytatásban. A 20 év jövőre telik le.

De ezt leszámítva óriási a csend a feltételezett produkció körül. Ami vajon miről szólna?

Majdnem híres

Ez a pompás film épp tizenöt éves, és nagyon sokan szeretik. A rajongótábor is komoly indok, de az még inkább, hogy életrajzi alapú: a rendező filmesítette meg visszaemlékezéseit a fiatal riporterként töltött éveiről. Igazán folytathatná a saját sztoriját!

Már csak azért is, hogy kiderüljön, melyik szereplővel mi lett – illetve, hogy kijöjjön egy újabb film egy fantasztikus filmzenével.

Szaffi

Ugyancsak rövid az indoklásunk: ez egy jó magyar rajzfilm, amit nagyon sokan szeretnek. És mivel kevés ilyen van, jól jönne a folytatás.

(Trailerünk sajnos nincs hozzá.) Ennyi elég is, nem? Ja, idén harminc éves.

Kontroll

Nincs mit szépíteni: ez egy rettentően jó magyar film, jó színészekkel, és nemcsak a magyar közönség, de a külföldi nézők, meg a filmfesztiválok zsűrijei is értékelték.

Akkor meg miért ne lehetne folytatni?

Bármilyen sportolós film

Rengeteg alkotás szól arról, hogy van egy csomó kutyaütő, akik nem voltak jók, de azok lesznek a film végére, vagy éppenhogy marhajók, de nem kapják meg Az Esélyt, illetve végül de. Na de mi történik azután?

„Vajon a következő szezonban lecsúsznak? Feljutottak a ligába de ki is esnek azonnal? Mi lesz, ha a főhősnek véget ér a sportkarrierje? Drogos lesz?” – tette fel a mindannyiunkat nyomasztó kérdést kollégánk.

Melyiket nézné legszívesebben?