Benjamin Kyle-t 2004-ben verték meg Georgiában és hagyták meghalni egy kukában. De túlélte a brutális támadást, mikor felébredt a kórházban, semmire sem emlékezett. Retrográd amnéziával diagnosztizálták, amit az ütések váltottak ki nála. 11 év után viszont megtalálta a családját, végre rendeződött az élete. 

video platform video management video solutions video player

Kyle történetét többek között a Daily Mail is megírta. Az orvosok éveken át próbálták megtalálni a férfi rokonait, genetikai vizsgálatokat végeztek, aztán adatbázisokban igyekeztek rátalálni a családra. Ez a folyamat 2 és fél évbe került, de ez a korábbi 8 és félhez képest már semmi. Benjamin Kyle-ra 11 évvel ezelőtt egy kukában, félholtra verve találtak rá. Mikor kórházba került és stabilizálták az állapotát, nem emlékezett semmire. A retrográd amnéziánál a páciens elveszti korábbi emlékeit, amit az erős ütések válthatnak ki. Annyi információt tudott csak magáról, hogy Indianában született. Nem voltak iratai, így biztosítása sem. Jacksonville-ben telepedett le, de Kyle továbbra sem tudta, ki is igazából. 

Tíz évvel ezelőtt, ha tudom, mi vár rám a következő években, csak kitaláltam volna egy biztosítási számot a kórházban. 

Elég hihetetlennek hangzik, hogy ma évekbe kerülhet kideríteni egy ember származását, személyazonosságát. Erre csak az lehet a magyarázat, hogy Benjamin Kyle 1976-ban hagyta el szülővárosát, nem is tartotta a kapcsolatot a családjával. Mint utóbb kiderült, azt hitték, meghalt, ezért nem keresték. Senkinek sem tűnt fel, hogy nincs meg a férfi, senkinek sem hiányzott. Most viszont legalább már megismerte az életének fontosabb részleteit. Mióta több újság is megírta a férfi történetét, munkát és szállást is kapott. Természetesen Benjamin Kyle végtelenül hálás a segítőinek: 

Nem tudom, hogy van-e valamilyen mód, hogy viszonozzam nekik a segítséget. Megtenném.