A The Daily Mail szerint Brian Skinner ausztrál fotóst akkor élte át a megrázó élmény, amikor egy vihart próbált megörökíteni a newcastle-i tengerparton. A villámcsapás hatására nemcsak szénfekete lette a keze, és elgörbült a jegygyűrűje, hanem szuperképességei is lettek. Legalábbis saját bevallása szerint, és csak egy darabig, mert aztán hirtelen elmúlt az egész.

„Éppen odamentem a kamerához, hogy leállítsam az expozíciót, amikor a villám áthatolt a kezemen. Olyan volt, mintha egy pillanatra megállt volna az idő, igazi testen kívüli élmény volt” – idézte fel Brian Skinner. Az érzést úgy írta le, mint egy kalapácscsapást, és neki tökre úgy tűnt, mintha legalább öt percig tartott volna.

A férfi az esetet követően orvoshoz fordult, aki megröntgenezte, de néhány zúzódást leszámítva semmilyen rendellenességet nem talált. A fotós azonban egy hét múlva azon kapta magát, hogy kiélesedtek az érzékei. Nagyon tisztán látott és hallott, nagyon messzire. Egy hónap múlva meg

elkezdett olvasni mások gondolataiban.

„Amikor valaki belépett a szobába, már azelőtt tudtam, hogy mit fog mondani, mielőtt megszólalt volna. Eszembe is jutott: én lettem Clark Kent? Én vagyok Superman?” –viccelődött Brian Skinner, bár már akkor is volt egy sanda gyanúja, hogy sokan nem fognak hinni neki.

A móka sajnos nem tartott valami hosszú ideg. Brian Skinner egy szép napon arra ébredt, hogy elvesztette csodás képességeit. A férfi egyébként talált néhány szakértőt, akik azzal magyarázták a történteket, hogy a villámcsapás túlélőinél a felszabaduló energia egy része a testben marad, alaposan túltöltve azt.