Nem titkolózunk

Az a helyzet, hogy ezek a spéci kaják drágák. A marhás szendvics 1280, a libás 1180 forint, menüben pedig körülbelül 1700 forintba kerülnek. Ennyi pénzért simán kijön egy ebédmenü Big Mac-kel, és mellé két sajtburger

A McDonald’sban most kezdődtek a magyar hetek, ami azt jelenti, hogy van néhány olyan szendvics és édesség, ami általában nem szokott lenni. Tavaly már volt hasonló nevű akció, akkor libamájjal, savanyú káposztával és gombával dobták fel a hamburgereket, amivel nem arattak nálunk osztatlan sikert.

Most viszont nagyobbat újítottak: másfél hónapig lesz libaburger (libacombból készül a húspogácsa), illetve marhaburger sült libamájjal, amiről azt mondják, hogy „a hazai McDonald’s történetének legsikeresebb promóciós szendvicse”. Vannak új, édes doglok is: narancsos ízű forró csokoládé, csokoládé ízű narancsos McFreeze és csokoládés narancsos pite. Egy kivételével mindet megkóstoltuk, hogy önnek már csak a javát kelljen (a McFreeze maradt ki). Íme, a tapasztalataink:

Libaburger

Kezdjük a rosszal: egyrészt ehelyett véletlenül libamájas marhaburgert kaptunk, ezért nincs róla csinos fotónk (sőt, semmilyen, de így néz ki), és a közösségi kóstolás élménye helyett egyetlen kollégánk beszámolójára támaszkodhattunk.

Másrészt neki nem ízlett. Ennyire. „2 pontot adok rá, sajnos a gyakorlatilag ehetetlen debrecenis burger után ez a második legrosszabb hamburger a patinás cég történetében. A magyar konyha egész egyszerűen nem passzol a McDonald's-hoz. Az ízében leginkább semmi sem érződött, a húspogácsa állaga a klasszikus dögburgerek gumiszerű pogácsáira emlékeztet, még annál is kevesebb ízzel, mint ami azokban van.”

Kiemelte még, hogy a szendvics nem fogyasztható kulturált stílben, ugyanis „olyan másfél, két kilométeres körzetben mindent be fog borítani a burgerből kipotyogó lilakáposzta. Döbbenet, hogy hogy tudtak ennyit belerakni egy szendvicsbe”.

Marhaburger sült libamájjal

Na, eddig tartott a mélyrepülés, ugyanis a libamájas marhaburger egyszerűen isteni. Ezt több tesztelő egybehangzóan állítja, ráadásul a termék idén sokkal jobb, mint amilyen tavaly volt. A szósz már nem túl domináns, a máj szép nagy, és tökéletesre sütötték.

Kollégánk így foglalta össze tapasztalatait: „ez egyszerűen tökéletes. Én tényleg megőrülök a libamájért, ami jó, mert lehet is érezni a burgerben az ízét. A borsos szósztól csak még jobb az élmény, és akkor még nem említettem, milyen szép buciban kínálják: első ránézésre retro bucinak tűnik, de már azelőtt, h beleharapnál, tudod, hogy ez nem csoffad majd úgy szét az első harapásnál, mint a 80-as években a Thököly úton az útszéli burgeresnél - és tényleg nem. Javaslom, hogy mindenki házias burgonyával és fokhagymás mártogatóval fogyassza, tökéletesek együtt. Nem mondom, hogy jobb, mint a Big Mac, mert semmi sem jobb, mint a Big Mac, de enném akárhányszor.”

 Csokis-narancsos pite

Ezt a kóstolást is tragédia sújtotta: almás pitét kaptunk az egyik tesztpéldány helyett, így még jobban érzékeltük a kettő közötti különbséget. Egyik tesztelőnk azért volt csalódott, mert olyan, gyümölcsdarabos töltelékre számított, mint az almásnál. Ehhez képest a töltelék egy csokoládékrém, sok naranccsal.

„Szaloncukoríze van, forró állapotban, és ha hidegebb van kint, egy fokkal jobban esik, de egyébként sem rossz. Szerintem veszek még belőle. Kinézetre hozza a klasszik Mekis pite külsőt, a szagán pedig elsőre nem tűnne fel, hogy ez bizony narancsos (meg az sem, hogy csokis)” – írta az egyik tesztelőnk, a másik viszont egy falatot sem tudott lenyelni belőle, mert nem szereti a piskótatallérokat. Összességében több embernek ízlett, mint nem.

Narancsos ízű forró csokoládé,

Ez is inkább ízlett a kóstolóknak, mint nem: többségük szaloncukorra, gyümölcszselés piskótatallérra asszociált róla, „amit régen kilószámra tömtem magamba, szóval nekem bejön. Nem túl híg, nem túl sűrű, annyira mű mint amennyire kell. #instantkarácsony  #goodvibesonly ötből négy pont ”. Másik tesztelőnket az nyűgözte le, hogy pont ugyanolyan ízű, mint a pite, csak talán több benne a narancsaroma. „Felkeverés nélkül elég sápadt, szóval ez nem a szelfizős-egész városban magammal sétáltatós ital, mert leül az aljára és rossz lesz.”

+1: Sülthagymás sajtfalatok

Ezt olyan gyorsan bekapkodták a kollégák, hogy csak így tudjuk megmutatni, de nem is olyan fontos dolog, mint egy jó burger vagy pite. Ráadásul kollégáinknak nem is ízlett különösebben. „Először azt hittem, hogy baconös és meg is ijedtem, de végül tényleg előjött a hagyma. Arra emlékeztet, amikor a menzás kajákon van sajt és hagyma is és egybeolvad. Nem rossz amúgy, ha kapok valakitől, elmajszolom, de én nem költenék 4-5 ilyen kis korongra annyi pénzt” – írta egyikük, míg más szerint egyszerűen rettenetes.

Szóval

Ha szendvicset akar enni a McDonald'sban, akkor az legyen a libamájas burger, ha nassolni, akkor a házias krumplit válassza mártogatóval. Az édességek közül talán inkább a narancsos forró csokit válassza, utána pedig néhány napig folytasson kímélő, mediterrán étrendet.