Úgy fest, megtaláltuk a világ legértelmetlenebb találmányát

vik
2015.10.11. 13:22

Barátságkarkötő régóta létezik, ez nem egy új találmány, és egész könnyedén meg is lehet alkotni, akár egy darab cérnából is. Ez azonban a feltalálóknak valószínűleg túl uncsi, meg nem elég színes, úgyhogy továbbfejlesztve az ötletet, kitaláltak valami olyat, amit álmunkban se. 

Próbáljuk meg feldolgozni: Blootooh-os barátságkarkötő, ami világít, ha a legjobb barátod a közeledben van. (Igen, ez most teljesen komoly). 

A Gemio nevű vállalat kreálta meg ezt a csodát, ami színszenzorokkal van ellátva és szinkronizálódik a barátod karkötőjével minden esetben, amikor egy helyiségben vagytok. Szóval ahelyett, hogy írnál neki egy sms-t, hogy "Hé, hol vagy?", kapsz egy infót a karkötődtől, hogy "Itt." Persze nem szó szerint, ez a cucc afféle morse-jelként üzen, világít, nagyonszínes, és ez állítólag hatékonyabb, mint az sms. 

A Mashable még azt is elárulja, hogy ez a karkötő nem csak azt tudja, hogy hol vagytok, de a gesztusaid és ruhád színe alapján is különbözőféleképpen villog, ugyanis egy erre alkalmas szenzorral is ellátták. Nekem nem teljesen világos, mire is jó pontosan, mert ha az lenne a feltételezés, hogy a legjobb barátom csak aszerint képes megtalálni engem, ha tudja, hogy piros ruha van rajtam, az már eleve sántít egy kicsit. 

A karkötő egyébként több színben és formában kapható,  de a tini korosztály (akik amúgy a fő célcsoportba tartoznak) már saját maguk is személyre szabhatják, díszíthetik mindenféle strasszal, drágakővel (az én tinikoromban mondjuk ez nem lett volna opció), úgyhogy elég széles a választék. 

 Akármennyire is élvezetesnek tűnik ez a találmány, sokan sírni fognak, amikor kiderül, hogy akiről azt gondolta, hogy a legjobb barátja, az valójában másról gondolja ugyanezt, vagyis mással "villog össze". Jaj, de szomorú :( 

Michael Bettua, a cég vezetője szerint ez amúgy is leginkább azoknak a tiniknek szól, akik nem teljesen százasak. "Nekik készítettük, mert tudjuk, hogy ők követik a trendet a divat és a technológia terén egyaránt. Arra a tényre fókuszáltunk, mi a legfontosabb az életükben: az önkifejezés és a barátok." (Köszi, ilyen PR-os megfogalmazásban már biztos nem fáj nekik annyira, hogy előtte gyakorlatilag lehülyézte őket).

Az interaktív ékszer novembertől lesz kapható, és 66-99 dollár (tehát kb 18 és 28 ezer forint) között mozog majd az ára.