Fred Astaire-rel keverték össze Frank Sinatrát a Magyar Posta borítékján

2015.10.16. 13:17

Ezt valaki csúnyán benézte! A Magyar Posta azért adta ki a díszbélyeget, hogy megemlékezzen Frank Sinatra születésének századik évfordulójáról, ami egyébként tökre dicséretes. A bökkenő csak az volt, hogy a bélyeg mellé megvásárolható alkalmi borítékra Frank Sinatra helyett Freid Astaire képe került.

Fotó: Magyar Posta

“A Magyar Posta Zrt. alkalmi bélyeg kibocsátásával köszönti a nyolcszoros Grammy-díjas, háromszoros Oscar-díjas és többszörös Golden Globe-díjas amerikai énekes, színész Frank Sinatra születésének századik évfordulóját. A bélyegképen a neves előadóművész portréja látható”– írták a díszbélyegről a Magyar Posta honlapján.

Fotó: Magyar Posta

Ezzel nem is volt gond, de az eléggé érthetetlen, hogy az alkalmi borítékra miként kerülhetett Fread Astaire egyik híres, egész alakos képe. A bakit elsőként a Bouvet nevű blog szúrta ki.

"Nos, egy picit sem akarok ünneprontó lenni, de tényleg. De ő itt azért egy cseppet sem Frank Sinatra. Az urat Fred Astaire-nek hívták"

– jegyezte meg a poszt írója.

A Velvet a Magyar Posta Zrt.-nél érdeklődött a malőr okairól.

A Magyar Posta 2015. május 8-án bocsátotta ki Frank Sinatra születésének 100. évfordulója alkalmából alkalmi bélyegét. A bélyegképen a neves előadóművész portréja látható. A négy azonos bélyegképet tartalmazó kisívből Berta Ágnes grafikusművész tervei alapján 50.000 példány készült a Pénzjegynyomdában. A Magyar Posta hagyományosan minden alkalmi bélyeg mellé készít alkalmi borítékot is, amelyen az adott bélyeghez kapcsolódó motívumokat jeleníti meg. A boríték terveztetésekor valóban nem járt el a Magyar Posta kellő gondossággal. A bélyeg és a boríték külön-külön vásárolható meg, tehát filatéliai szempontból a bélyeg esetében nincs szó tévnyomatról. A boríték vonatkozásában viszont a Magyar Posta elismeri tévedését. A borítékból összesen 2850 darab készült, amelyből 500 darabot értékesítettünk eddig, a fennmaradó példányokat pedig kivonjuk a forgalomból. A forgalomból kivont borítékok bekerülési költsége 130 ezer Ft. A Magyar Posta elnézést kér a tévedésért

– reagált Apáti-Tóth Kata szóvivő. 

Update: Egyik éles szemű kollégánk kiszúrta, hogy valószínűleg az alkalmi bélyegzés sem stimmel, hiszen a rajta látható cipő inkább a táncosra, nem pedig az énekesre utal.