Ha a férfi hamarabb fejezi be a szexet, mint a nő, és sokkal tovább szeretné tartani magát, akkor a pirulákon túl más módszerekkel is tehet a célért. A szexuálpszichológus, Dr. Justin Lehmiller tette közzé a blogján, hogy a merevedési zavarral és a korai magömléssel élők többen vannak, mint hinnénk, továbbá, hogy mik azok a gyakorlatok, amikkel kondicionálni lehet az agyat és a péniszt. 

A korai magömlésnek számos oka lehet, akár depresszió, idegesség is, a lelki okok mellett egészségügyi problémák, szervi bajok is állhatnak a háttérben. A 40 és 70 év közötti férfiak több mint 50%-a tapasztal az életében merevedési problémát, ami tünete is lehet akár egy szívbetegségnek is. A merevedési gondok hátterében magas vérnyomás, tesztoszteron-hormon-ingadozás, diabétesz is állhat – fontos orvoshoz fordulni, ha tartósan fennáll a probléma.

Az infografika a fizikai és lelki okok mellett tanácsokkal is szolgál: az előjáték fontosságára hívja fel a figyelmet, továbbá a start-stop maszturbálós technika kigyakorlására. A nőknek is támpontot ad, hogyan kezeljék a gondokat: türelmesen, szexpozíciók váltogatásával például sokat tehetnek a jó ügyért.