Charli Howard egy kevésbé ismert brit modell volt, egészen addig, amíg ügynöksége ki nem rakta őt azzal a szöveggel, hogy túl nagy – írja a Daily Beast.

És hogy mit jelent a 'túl nagy'? Howard ruhamérete állítólag 34. Nem 42, nem 38, de nem is 36, hanem harmincnégy.

A 23 éves és 172 cm magas modell ki is bukott Facebookon, posztját pedig gyorsan felkapták:

Itt egy hatalmas BASSZÁTOK MEG a (most már ex) modellügynökségemnek... Többé nem engedem, hogy ti mondjátok meg, mi rossz rajtam, és hogy mit kéne tennem azért, hogy "szép" legyek (például eltüntetni két és fél centit a csípőmből), hogy aztán ti munkát találjatok nekem.

Howard posztja végére azért még odaírta, hogy magát a modellkedést még mindig szereti, és folytatná a munkát, de csak abban az esetben, ha megtalálná őt egy olyan ügynökség, aki elfogadja őt olyannak, amilyen.

Charli Howard a Huffington Postnak azt mondta, szerinte az, hogy Facebook-posztját ennyien megosztották, azt jelenti, hogy változásokra lenne szüksége a divatiparban.

Nem Howard az első modell, aki az ügynökségek lehetetlen elvárásai miatt kiborult mostanában. Nemrég egy ausztrál modell, a szintén 23 éves Rosie Nelson akadt ki, miután azt mondták neki, hogy konkrétan csontvékonyra kéne fogynia. Annyira, hogy látszódjon a csípőcsontja. Múlt hónapban pedig egy 19 éves svéd modell videója járta körbe a netet, akit szintén túl nagynak tituláltak.