tk3s rpy coma 04

Rejtély: már lemondtak a kómában fekvő anyáról, de váratlanul magához tért

bd
2015.10.21. 14:13

A 43 éves, Silksworth-i Jill Trewick betegsége idén áprilisban, egy sima náthaként kezdődött, de állapota gyorsan romlott. Még mindig ismeretlen okból, de olyan erős mellkasi fájdalmai voltak, hogy végül már járni sem tudott, majd szervezete egyik napról a másikra összeomlott, írja a Mirror.

Ötéves fia talált rá a szobájában, ahol az ágyban fekve zokogott. A gyerek felhívta apját, aki riasztotta szüleit, majd a mentőket.

A 43 éves nőt azonnal kórházba vitték, ám az orvosok nem sok esélyt láttak arra, hogy életben marad. Férjével, Andy Trewickkel közölték, hogy feleségének tüdőgyulladása és vérmérgezése van, így valószínűleg már a másnap reggelt sem éri meg.

A kétgyermekes anya három hétig feküdt a sunderlandi kórház intenzív osztályán, majd átszállították Newcastle-be, ahol, miután a veséi kezdtek leállni, mesterséges kómába helyezték. Miközben lélegeztető- és dialízisgépen volt, lecsapolták a tüdejét és anitbiotikumokat kapott, hogy szervezete legyőzze a fertőzést. 

Családja is felkészült arra, hogy Jill állapotát nem lehet visszafordítani, a nő azonban váratlanul jobban lett.

Bár orvosainak fogalma sincs, mi okozta a hirtelen pozitív változást, a 43 éves anya tulajdonképpen tökéletesen meggyógyult. Bár újra kellett tanulnia járni, és jó ideig enni sem tudott egyedül, most már csak különös érzékenysége a hidegre, és érzéketlenné vált lábujjai emlékeztetik arra, hogy áprilisban mennyire közel járt a halálhoz.

Hazatért családjához, és hamarosan újra munkába áll, a helyi Weight Watchers szervezet egyik vezetőjeként.