Az Independent összeszedte a Redditen pörgő nagyon fontos kérdésre adott érdemi választ, azaz azt, hogy valójában milyen gyakran is kellene hajat mosnunk. A fórumon Dr. Curtis Schwartz és Dr. Janet Windisch szépséggel és egészséggel foglalkozó kutatási szakemberek válaszoltak a témában. 

A redditezőket lázban tartotta a hajmosás témája, hogy milyen gyakran kell megmosnunk a hajat, milyen termékeket kell használnunk hozzá, kell-e bármilyen terméket használni egyáltalán. A Bostonchefchix911 nevű felhasználó arra volt kíváncsi az oldalon, hogy a nehezen kezelhető és vastag hajára valóban ne használjon sampont és balzsamot? 

Azok, akik a sampon ellen próbálták meggyőzni a fórumozókat, azzal érveltek, hogy a sampon csak tönkreteszi a hajat. A megkérdezett szakemberek szerint a hajmosás korántsem olyan fontos, mint a kézmosás. „A személyes preferenciáktól függ. Sok véleményt hallottam már a hajmosás elhagyásáról. Ellentétben a kézmosással, ami kulcsfontosságú a betegségek megelőzésében, a hajmosás inkább ahhoz kapcsolódik, hogy hogyan akarunk kinézni" – mondta Dr. Janet Windisch a lapnak.

A szakember azt is elmondta, hogy a hajunkat egy felületaktív anyag védi a mindennapi szennyeződésektől, ezt a természetes olajat minden egyes hajmosással leöblítjük a vízzel. A hajkondicionálókról pedig az a véleménye, hogy azt mindenki tudja, hogy visszaadják a haj egészséges hidratáltságát. A legtöbb dermatológiai szakértő a lap szerint egyetért abban, hogy mindenki maga tudja, mikor kell megmosnia a haját.

Amit jó figyelembe venni:

  1. -  a haj szerkezete: a göndör haj lassítja a faggyú termelését, elég heti egyszer hajat mosniuk a göndör hajúaknak.
  2. - a bőr és a haj típusa: ha a bőr és a haj normális állagú, azaz nem túl száraz és nem túl zsíros, akkor heti egy-két alkalommal elég megmosni.
  3. - a formázása: aki hajlakkot fúj a hajára minden nap, szélsőségesen roncsolja a hajszálait, nekik minden nap hajat kell mosniuk és balzsamot is kell használniuk.