Ha netán nem lenne elég indoka a mindennapos dugáshoz, most egyből hetet is felsorolunk. Azt ugyan már eddig is lehetett tudni, hogy a gyakori szex egészséges, de ennyi tudományos érv még soha nem szólt mellette. Kufircoljon ön is a hosszú életért!

1. Csökkentheti a prosztatarák kockázatát

A Harvard Orvosi Egyetem tanulmánya szerint a gyakran elélvező férfiaknak 22 százalékkal kevesebb az esélyük a prosztatarák kialakulására, mint kevésbé szerencsés társaiknak. Arra mondjuk még nem jöttek rá, hogy ennek mi lehet az oka. Ettől függetlenül, ha a partnere arra panaszkodik, hogy fáj a feje, bátran bevetheti érvként, hogy csak a prosztatarákot szeretné elkerülni.

2. Megúszhatja a náthát

A pennsylvaniai Wilkes Egyetem kutatói fedezték fel, hogy a hetente legalább kétszer szexelők szervezete több antigént termel, ami segíthet a megfázás és az influenza leküzdésében. Gondoljon csak bele, hogy mit érhetne el, ha a hét minden napján csinálná!

3. Fiatalabbnak nézhet ki

Skót kutatók 3500 európai és amerikai alany vizsgálatával jöttek rá, hogy a hetente minimum három dugásra időt áldozó emberek 7-12 évvel tűnnek fiatalabbnak azoknál, akik ezt csak hetente kétszer teszik meg. További jó hír, hogy az előbbiek nagyon magabiztosan élték meg szexuális indentitásukat, jól érezték magukat benne.

4. Átsegíti a menstruáción

Egy 2000-ben készült tanulmány 1900 nő esetében vizsgálta a maszturbálás és a menstruációs görcsök egymásra gyakorolt hatását. Az eredmény az volt, hogy a gyakran önkielégítő hölgyek 9 százaléka teljesen megszabadult a kellemetlen tünetektől. Ennyi masztizó nő márpedig csak nem tévedhet!

5. Szuper-termékennyé teszi

Egy új tanulmány szerint a mindennapos szex segíthet, hogy immunrendszere felkészüljön a terhességre. Ez pedig különösen fontos, ha szeretné megnövelni az esélyeit, hogy babája legyen.

6. Nyugisabb lesz az élete

Egy 2005-ös kutatás megállapítása szerint azoknak az embereknek, akiknek  „pénisz-vaginális közösülésben” (ezt most szó szerint idéztük) volt részük, alacsonyabb lett a vérnyomásuk, és kevésbé voltak hajlamosak stresszelni, mint azok, akik inkább valami mással foglalkoztak.

7. Igazi géniusz lehet

Ez összefügg az előző ponttal, és két, egymástól független tanulmányon alapul, bár az nem túl biztató, hogy az alanyok egyiknél sem emberek, hanem egerek és patkányok voltak. A lényeg annyi, hogy a gyakori szex ugyebár csökkenti a stresszt, és mivel az idegeskedés miatt az agy kevésbé tud funkcionálni, ez elvileg intelligensebb gondolkozóvá tette a rágcsálókat.