A szexuálpszichológusnak, Dr. Justin Lehmillernek tette fel valaki a kérdést a blogján, mennyit is gondolunk a szexre naponta. A szakember a Journal of Sex Research szaklapban megjelent kutatással válaszolt a kérdésre.

A szexológusok 2012-ben tették közzé az amerikai kutatást, ami arra kereste a választ, mennyit gondol az ember a szexre egy nap. Összesen 283 amerikai diákot vizsgáltak a kutatás során, 18-25 év közöttieket, akiket megkértek arra, hogy egy héten keresztül dokumentálják a gondolataikat. Kaptak egy számláló szerkezetet, amin keresztül regisztrálhatták, hányszor gondolnak az evésre, az alvásra és a szexre. 

A számláló készülék hasonlóan működik azokhoz a készülékekhez, amikkel azt mérik, hányan mentek ki egy adott ajtón. A vizsgált alanyok akárhányszor gondoltak az evésre, az alvásra vagy a szexre, megnyomtak egy gombot a szerkezeten - egy teljes héten keresztül. Az eredmények szerint a férfiak mind a három vizsgált cselekvésre sokkal többet gondolnak a nőknél. 

A táblázat szerint az egyetemista korú férfiak naponta körülbelül 34-szer gondolnak a szexre, ha ezt a számot elosztjuk az ébren töltött órák számával, akkor megkapjuk, hogy nagyjából óránként kétszer jut eszükbe a szex - és akkor nagyon nagy átlagot számoltunk. Az egyetemista korú nők fele ennyit gondolnak a szexre, körülbelül óránként jut eszükbe. A kutatás eredményeit érdemes fenntartásokkal kezelni, és azt is figyelembe kell venni, hogy csak 238 főt vizsgáltak. 

Bár azt a tévhitet erősíti a felmérés eredménye, hogy a férfiak esze folyton a szexen jár, a nők pedig idegenkednek a szextől, ez értelemszerűen nem igaz minden férfira és nőre, pláne nem minden szubkultúrára. Az alvás és az evés mellett vizsgálva a kérdést jól látható, hogy a férfiak egyszerűen csak többet foglalkoznak az alapvető szükségletekkel naponta mint a nők.