A kiskifli-nagykifli alvópóz a Littlethings oldal egy cikke szerint szexuális póz, ami azt üzeni, bízom benned. Van olyan jelentése is, mely szerint kiszolgáltatott helyzetben van a kiskifliben fekvő fél. Az alvó pózok összefüggnek a szexualitásunkkal. 

Kiskifli, nagykifli

Az, hogy az kiskifli, nagykifli alvópóz kiszolgáltatottá teszi a kiskifliben fekvő félt, a testbeszédszakértő, Patti Wood állítja. A lap szerint minden ötödik pár kanálpózban alszik el.

Laza kanálpóz

Ahogy a párkapcsolat fejlődik, a párok lazábban fekszenek egymás mellett, a kanálpózban is. A laza kiskifli–nagykifli póz mindkét fél számára lehetővé teszi a jó minőségű alvást, a testbeszéd szakértő szerint ebben a pózban már semmi szexualitás nincs, inkább azt jelenti, ”számíthatsz rám".

A hajsza

A hajsza alvópóz mást és mást jelenthet a pároknak: azt is, hogy a másiknak helyre van szüksége az ágyban, és azt is jelentheti, hogy az egyik üldözi a szerelmével a másikat, vagyhogy játszmáznak. A póz olyan, mint a kiflipóz, csak a férfi a kiskifli.

Összegabalyodva

A legintimebb alvó póz az, amikor a parnerek egymással szemben, lábaikkal és karjukkal keresztezik egymást, és szorosnak ölelkeznek. Általában a kapcsolatok kezdetén alszanak így a párok, többnyire szex lesz belőle – mondják a szakemberek. Olyan véleményt is olvasni a neten erről a pózról, hogy a felek túlzottan függnek egymástól, annyira, hogy nem tudnak külön aludni. Ezt a pózt a nászutasok pózaként is emlegetik.

Kibontva

Az összegabalyodós pózt általában a kibontva póz követi, azaz, hogy az egyik fél a hátán fekve alszik, amíg a másik a hasára fordulva szundít, kicsit távolabb. Ez az alvópóz a legjobb jele annak, hogy a párkapcsolat erős, tartós. Függetlenség, intimitás is jellemzi. 

A független szeretők póza

Amikor a párok egymásnak háttal, oldalt fekve alszanak el, korántsem jelenti azt, hogy hűvös lenne a viszonyuk. A alvópóz állítólag azt üzeni, hogy mindkettek komfortosan érzik magukat akkor is, ha távol vannak egymástól – a lehető legjobb értelemben. 

A hátak csókolózása

Az alvópózban a felek háta összeér alvás közben, ez azt jelenti, hogy nyugodt és kényelmes kapcsolatuk van. 

A mellkason fekvés 

Amikor az egyik fél a hátán fekszik, a másik pedig a mellkasán pihen úgy, hogy a lábaik keresztezik egymást, az azt jelenti, hogy a kapcsolatuk elején járnak, és nagyfokú bizalom van köztük.

A lábak ölelése

Az összakuszált lábak azt mutatják, hogy az alvók nem tudnak betelni egymással. Azt is jelenti, hogy valaki nagyon vágyik a szexuális kapcsolatra, és akkor sem tud betelni a másikkal, amikor alszanak.

tengericsillag póz

Ha az egyik fél tengericsillag pózban alszik, és elfoglalja az egész ágyat, érdemes egy őszinte beszélgetéssel tisztázni a problémákat. Feszültségingadozásra utal ez az alvó póz.