A Daily Mail szerint a jelentős mennyiségű hányás valószínűleg abból kifolyólag került szerencsétlen ember tarkójára, hogy mögötte posztoló társa hirtelen rosszul lett, és telibe rókázta őt az I. világháború áldozatai előtt tisztelgő „emlékezés vasárnapja” ünnepségen.

A peches katona igazi hősként viselkedett a nehéz helyzetben. Annak ellenére, hogy társa reggelije a nyakában végezte, egy pillanatra sem ingott meg, hányásfoltos egyenruhában ácsorogva végig az egész eseményt. A dolog már csak azért is rendkívül kellemetlen lehetett a számára, mert II. Erzsébet tőle néhány méterre helyezett el egy koszorút, a Cenotaph emlékműnél.

A sárga foltok keletkezését illetően egyébként már néhány alternatív magyarázat is napvilágot látott. A Getty Images fotóügynökségnél például úgy vélték, hogy nem hányásról, hanem madárürülékről lehet szó. Ez mondjuk a végtermék mennyiségéből ítélve kevésbé tűnik hihetőnek. Vagy legalábbis jó nagy dög lehetett!

A harmadik elmélet a 100.co.uk-nál született, és az lényege, hogy a trutymó egy ló gyomorrontásának a végeredménye. De ilyen meredek szögben vajon hogy a jó francba jutott a trágya a katona ruhájára? Ilyen meredek szögben csak nem pottyanthatott a patás!

Mi lehetett a sárga trutymó?