horoszkóp
tk3s bm hedgehog fgh16365 31

A süni lehet Anglia új nemzeti jelképe

2015.11.15. 14:49

Ha elfogadják Oliver Colvile angliai képviselő javaslatát, akkor hamarosan a süni Anglia nemzeti állatává válhat. A konzervatív párti politikus szerint a süniket meg kell védeni, nem csak azért mert baromi cukik, hanem mert a számuk drasztikusan csökkent az utóbbi évtizedekben. Colvile nem csak a levegőbe beszél, konkrét süni mentési akciótervvel állt elő. A Timesnak elmondta, hogy ezt az egészet úgy gondolja, hogy törvénybe kell foglalni, hogy az emberek lyukakat vágjanak a kerítésbe. "A kormánynak biztosítania kell a sünik szabad mozgását egyik kertből a másikba."

   

  A javaslatot ugyanakkor nem fogadta mindenki kitörő lelkesedéssel, a csapás pedig onnan érkezett, ahonnan legkevésbé vártuk volna: a környezetvédelemért felelős embertől. Rory Stewart érve pedig legalább olyan gyáva, mint amit ő akar ráfogni a sünipopulációra. "Szeretnénk ha egy olyan állat jelképezné a nemzetünket, ami támadás esetén megijed és gombócba húzza össze magát miközben megpróbálja megszúrni az áldozatát? Szeretnénk ha olyan állat jelképezné a nemzetünket, ami hat hónapon keresztül alszik, vagy inkább térjünk vissza ahhoz az állathoz, ami eddig is az ország szimbóluma volt, az oroszlánhoz? " - érvelt Stewart, de nem tudni, hogy valaki felvilágosította-e, hogy Angliában nem őshonos állat az oroszlán. 

Mindenesetre ön szerint melyik lenne az az állat, amibe még Stewart sem tudna belekötni és bátran lehetne bármelyik ország szimbóluma? 

Melyik állat lehetne az ország szimbóluma?

 • 445
  Igavonó barom, nem fejtjük ki miért
 • 325
  Macska, mert elvadászgat magában is, de ha kell szolgájává tesz embereket, akik azt hiszik ők irányítanak, de közben nem
 • 123
  A patkány, hiszen az mindent túlél
 • 110
  Tyúk, mert elkapirgálgat, van haszna, bár folyamatosan kotkodácsol
 • 93
  A csótány, hiszen az is túlélő típus
 • 53
  Majom, hiszen szorgosan gyűjtöget és ha kell megvédi a territóriumát