A The Sun szerint Nikki Hurst az „aquagenic pruritus” nevű ritka betegségben szenved, ami abban nyilvánul meg, hogy a saját immunrendszere támadja meg a bőrét, amikor az vízzel érintkezik. Ilyenkor égető kiütések lepik el a testét és pokoli fájdalmat érez.

Az ötmillió emberből csak egyet érintő betegség miatt a 48 éves brit anyuka 12 éve nem tudott megfürdeni, és jobb híján babáknak szánt törlőkendőkkel kénytelen megoldani a tisztálkodást. Sőt, még egy pohár vizet sem tud meginni anélkül, hogy szörnyű fájdalom kínozná. A nő végső elkeseredésében már az öngyilkosságra is gondolt.

A legegyszerűbb feladatok is igazi rémálomnak számítanak. Gumikesztyűben szoktam felmosni, de ha a kezem túlzottan felmelegedik, és elkezdek izzadni, a szúró érzés az egész karomra átterjed. A fajdalom akár nyolc órán keresztül is tarthat, én meg összegömbölyödök, és csak véget akarok vetni az egésznek

– kesergett az asszony.

Nikki Hurst betegségét vérplazmacserével kezdték kezelni. Ő az egyetlen olyan nő az Egyesült Királyságban, aki minden hónapban átesik a procedúrán. Bár a kezelés csak ideiglenesen enyhíti a  tüneteit, neki már ez is sokat számít.

„Nagyon hálás vagyok a kezelésért. Szeretnék köszönetet mondani a személyzetnek, mert ez az egyetlen dolog, ami enyhülést hoz nekem, és úgy érzem, végre visszakaptam az életemet” – tette hozzá az asszony.