A jelek szerint tényleg nem csak lárifári volt a szombati hidegbetörés. A meteorológiai szolgálat honlapja szerint Kékestetőn már vasárnap reggel is 3 centiméteres hóvastagságot mértek, a magasabb hegyvidékeken pedig akár 10 centiméter hó is hullhat a nap folyamán.

Figyelmeztetésükben azt írták: délelőtt a Dunántúl délkeleti részén, majd később fokozatosan a Dunától keletre sokfelé csapadékra lehet számítani. A síkvidéken döntően eső, átmenetileg esetleg havas eső, míg a magasabban fekvő részeken havazás formájában várható. Késő este, illetve az éjszaka folyamán az Északi-középhegység és az Alföld északi peremének térségére szorul vissza a csapadék.

A Mecsekben, az Északi-középhegységben, kisebb eséllyel a Dunazug-hegyvidéken 300-400 méteres magasság felett is számítani lehet néhány centiméteres megmaradó hóra. A Mátra, a Bükk 500 méter feletti részein viszont akár 5-10 centiméter hó is hullhat.

Dobogókőn szombat este kezdett szállingózni, jelenleg pedig sűrű, apró pelyhekben esik a hó, de sportolásra még nem alkalmas. 

Az előrejelzés szerint vasárnap  3-6 Celsius-fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet az országban, majd késő estére 0 és plusz 4 fok közé hűl le a levegő.