Egy feminista. Leszbikus. Sütött. Egy kenyeret. A pinájából. Élesztőt készített a hüvelye természetes gombáiból. Majd megsütötte a kovászos kenyeret, megírta, kiposztolta, a Vocativ pedig volt olyan kedves, és világgá kürtölte. A Velvet pedig nem tudott ellenállni az könnyfakasztóan gusztustalan témának. 

A feminista blogger, Zoe Stavri anarchista feministának tartja magát, aki a wordpresses blogján, a Twitteren és az Independentre írt cikkein igyekszik megmutatni a világnak a társadalmi egyenlőtlenségeket. Egy nap úgy döntött, kovászos kenyeret süt Patrick Ryan receptje alapján, de nem akármilyen módszerrel. A kovászt a testében élő természetes baktériumokból szedte össze – méghozzá állítólag lekapargatta a vibrátorról –, hogy aztán hozzáadja a liszthez és a vízhez élesztőként. 

Aztán órákig, napokig érlelte a pohárkában, majd mintha bármilyen más élesztőről lenne szó, megsütötte a kenyeret. A receptet megírta a blogjára, amire aztán a lapok felkapták a fejüket. Az is lehet, hogy mivel egy önmagát anarchista feministaként aposztrofáló nőről van szó, hogy az egészből egy szó se igaz, és csak hergeli a kedélyeket. Persze lehet, hogy igaz, de vajon tényleg működik? Akárhogy is van, az, hogy kitette, posztolta, lefotózta, és megírta, ő az élő példa rá, hogy vannak emberek, akiktől el kellene venni az internetet. Végső soron mégiscsak a saját testéből készített ételt, és ez valahol kannibalizmus, vagy nem?

A kommentelők kiakadtak, Zoe Stavri megkapta a #cuntsourdough hashtaget, azaz a pinaélesztő hashtaget. Többen azt posztolják a Twitteren, hogy vége az internetnek, és hát lássuk be, tényleg így van. Azok, akik megvédik a támadóktól, arra hivatkoznak, hogy olyan világban élünk, ahol embereket ölnek halomszámra, ahol gazdagok ölnek szegényeket, szóval tényleg a pinaélesztős kenyéren kell felhördülnie bárkinek is? És hát, ebben is van igazság.