Egy 18 éves lány felakasztotta magát, miután évekig megszállottan próbált úgy kinézni, mint egy tökéletes külsejű celeb.

Hannah Carpenter 13 éves kora óta küzdött étkezési zavarokkal, de családja úgy gondolta, hogy a nehezén már túl van, és fényes jövő áll előtte. A lány viszont 18 évesen öngyilkos lett – otthona közelében, egy erdőben akasztotta fel magát, még 2015 május végén.

A Daily Mail úgy tudja, hogy halála után több ezer olyan fotót és videót találtak a lány telefonján, amin testrészei voltak láthatóak, különböző negatív megjegyzésekkel ellátva.

Annak ellenére, hogy csodálatosan nézett ki, önmagát kövérnek, haszontalannak és tehetségtelennek látta. Ő nem látta azt a gyönyörű fiatal nőt, akit mi láttunk. Mindig minden csak arról szólt számára, hogy hogy néz ki. [...] Szerető barátja volt és jó munkája, szülei, és minden olyan, amit bárki szeretne. De számára mindez lényegtelen volt. Túl nagy volt számára a nyomás, mi pedig nem tudtuk megakadályozni, amit tett

– mondta az apa, David Carpenter, aki arról is beszélt, hogy lányát 13 éves korában orvoshoz is elvitték, mert egyszerűen nem tudták rávenni, hogy egyen. Akkor 36 kilósra fogyott.

A terápia során végül sikerült felszednie egy keveset, és mikor már 46 kilós volt, szülei is azt hitték, hogy minden rendben lesz, hisz a lány evett. De anyja utólag azt gondolja, nagyon valószínű, hogy hashajtót használt, vagy hányt, ők pedig nem vették észre, hogy ugyanúgy baj van, mint korábban.

Hannah Carpenter május 30-án tűnt el, családja ekkor tett bejelentést is a rendőrségen, akik másnap találták meg a lány testét.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt, online segítséget itt kaphat. Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.